Ajankohtaista

Seurakunnan 130-vuotisjuhlien pääjuhla tänä viikonloppuna Joensuussa

image

Tervetuloa tulevana viikonloppuna la 2.9. – su 3.9. juhlimaan kanssamme 130-vuotiasta Joensuun ortodoksista seurakuntaa Pyhän Nikolaoksen kirkkoon ja seurakuntasaliin osoitteessa Kirkkokatu 32, Joensuu.

Viikonlopun juhlien tasokas ohjelma on seuraavanlainen:

Lauantai 2.9.

Klo 10 Perhepäivä kirkonmäellä (Kirkkokatu 32) Päivä alkaa rukouspalveluksella, jonka jälkeen ohjelmaa perheille, mm. Ville Karttusen lastenmusiikkikonsertti, pomppulinnoja (säävaraus), herkkuja ja mukavaa toimintaa.

Sunnuntai 3.9.

Klo 10 Juhlaliturgia, Pyhän Nikolaoksen kirkko, KP Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja seurakunnan papisto.

Lue lisää

Pastori Aleksander Roszczenko valittiin Joensuun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherraksi

Joensuun ortodoksinen seurakunta on kirkkoherran vaalissa valinnut uudeksi kirkkoherraksi pastori Aleksander Roszczenkon.   Vaalin tulos julistettiin sunnuntaina 24.9.2023 Pyhän Nikolaoksen kirkossa Joensuussa. Pastori Aleksander Roszczenko sai vaalissa 255 ääntä. Yhteensä vaalissa annettiin 259 ääntä, joista hylättyjä 1 ääni ja tyhjiä 3 ääntä. Äänestysprosentti oli 4,77%. Isä Aleksander (s. 1979) on syntyisin Puolasta. Hän valmistui Varsovan pappisseminaarista vuonna 2000 ja teologian […]

Lue lisää

Kirkkoherran vaali 17.-23.9.2023

14.9.2023
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran vaali toimitetaan 17.-23.9.2023. Äänioikeutettuja vaalissa ovat seurakunnan jäsenet, jotka toimen hakuajan päättymispäivään 21.7.2023 mennessä ovat täyttäneet 16 vuotta. Metropoliitta Arseni on asettanut ehdolle seuraavat tointa hakeneet: Vaalisijalle 1: pastori Aleksander Roszczenko Vaalin aikataulu: Su 17.9.:– klo 12 – 14 Joensuun pyhän Nikolaoksen kirkko– klo 15 – 16 Kontiolahden Kristuksen taivaaseenastumisen kirkkoMa […]

Lue lisää

Seurakunnanvaltuuston vaaliin kaivataan lisää ehdokkaita

14.9.2023
Ajankohtaista

Seurakunnanvaltuustolla on Suomen ortodoksisen kirkon seurakunnissa laajat hallinnolliset tehtävät ja päätösvalta (Ortodoksisen kirkon kirkkojärjestys 87§). Valtuusto on aitiopaikka seurakunnan toiminnan ja tulevaisuuden suunnitteluun. Se on ihanteellisesti seurakunta pienoismuodossa eli edustaa seurakunnan eri taustoista, ikäryhmistä ja alueilta tulevia jäseniä. Käynnissä oleva ehdokasasettelu Joensuun ortodoksisen seurakunnan valtuuston vaaliin päättyy torstaina 21.9.2023 klo 15. Jotta seurakuntamme asioista päättää […]

Lue lisää