Ajankohtaista

Seurakuntamatka Helsinkiin patriarkka Bartolomeoksen vierailun yhteydessä 

18.7.2023
Ajankohtaista

Suomen ortodoksisen kirkon satavuotisjuhla osana Ekumeenista patriarkaattia huipentuu patriarkka Bartolomeoksen vierailuun 8.-12.9.23. Seurakunnat ympäri Suomen ovat saaneet arkkipiispa Leolta kutsun osallistua erityisesti 9. – 10.9. Uspenskin katedraalissa toimitettaviin palveluksiin, joihin olemmekin Joensuusta järjestämässä yhteistä matkaa Taipaleen seurakunnan kanssa. Olemme varanneet oman bussin sekä huoneita Hotelli Presidentistä (Eteläinen rautatiekatu 4), josta omalla bussilla liikutaan juhlapalveluksiin ja sunnuntaina takaisin kotiin. Perjantai-iltana on muun ohjelman lisäksi mahdollisuus osallistua Ortodoksisen kanttorikuoron konserttiin Uspenskissa klo 19:00, minne myös hotellilta bussikuljetus.  

Matkan hinta pelkällä kuljetuksella ilman hotellia: 50€ 

Matkan hinta kuljetuksella ja hotellimajoituksella, joka sisältää aamiaisen: 200 € (hotellimajoitus 2 hh 75€/yö).  

Sitovat ilmoittautumiset virastoon ke 26.7. mennessä, puh. 0400-397 900 / joensuu@ort.fi: ilmoita osallistujan nimi, syntymäaika, puhelinnumero ja mahdolliset ruoka-ainerajoitteet. Alaikäisillä matkaan lähtijöillä tulee olla huoltaja mukana matkassa.  

Peruutuksesta on ilmoitettava ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä, tai heti kun esteestä saa tietää. Peruuttamattomasta matkasta veloitamme 50 % hinnasta. 

Aikataulu pe 8.9. Pysäkit, joiden kautta bussi kiertää (samat paluumatkalla su 10.9.): 

8:45 Matka-Kososen varikko, Jukolankatu 18 (autolla kauempaa tulevat voivat pysäköidä täällä maksutta) 

9:00 Pyhän Nikolaoksen kirkko, Kirkkokatu 32 

9:10 Reijola ST 1 

9:20 Honkavaara Gulf 

9:30 Onkamon tienhaara 

9:45 Tohmajärvi Matkahuolto 

10:10 Kiteen Teboil 

10:35 Kesälahti Pivanka 

n. 16:00 Perillä hotelli Presidentillä 

Matkan aikana pidetään kaksi n. puolen tunnin jaloittelutaukoa. 

Sunnuntain 10.9. liturgian jälkeen on juhlaruokailu Uspenskin alapuolella sijaitsevassa ravintola Sipulissa, missä ruokailemme ja seurustelemme rauhassa. Paluumatkalle lähdetään ruokailun päätyttyä Uspenskilta n. klo 14, jolloin arvioitu saapumisaika takaisin Joensuuhun on iltasella n. klo 21. 

Tervetuloa mukaan juhlamatkalle!! 

Lue lisää

Rovasti Leo Iltola tuonilmaisiin

Rakastettu isä Leo Iltola on kuollut tänään 22.11.2023. Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa muistetaan isä Leoa Joensuussa Pyhän Nikolaoksen kirkossa toimitettavassa panihidassa torstaina 23.11. klo 17. Panihida on avoin kaikille, jotka haluavat muistaa isä Leoa. Toivotamme Jumalan apua ja voimia isä Leon omaisille. Ollos iäti muistettu!

Lue lisää

JOENSUUN ORTODOKSISEN SEURAKUNNANVALTUUSTON VAALIN TULOS 2023

15.11.2023
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa toimitettiin seurakunnanvaltuuston vaali ajalla 5.–12.11.2023. Vaalin ääntenlaskenta suoritettiin kirkkoherranvirastossa keskiviikkona 15.11.2023 klo 14.00 alkaen. Äänioikeuttaan vaalissa käytti yhteensä 309 äänestäjää. Äänioikeutettuja oli 5442, joten äänestysprosentiksi muodostui 5,68 %. Hylättyjä äänestyslippuja oli 2. Tyhjiä äänestyslippuja oli 1. Osittain hyväksyttyjä äänestyslippuja (OrtKj 85 §) oli 9. Vaalissa annettiin yhteensä 1583 ääntä, joista hylättyjä oli […]

Lue lisää