Ajankohtaista

Sankarivainaja Mikael Ipatti haudataan Joensuussa

15.5.2023
Ajankohtaista

Sankarivainaja korpraali Mikael Ipatti (20.12.1921 – 28.6.1944) siunataan sotilaallisin kunniaosoituksin Joensuun sankarihautausmaahan sunnuntaina 4.6.2023 klo 12.50 alkaen.

Korpraali Mikael Ipatti kaatui 28.6.1944 Kärstilänjärvellä. Ipatti kuului JR 50:een. Jäänteet löytyivät vuonna 2020 ja toimitettiin Suomeen tammikuussa 2022. Lopullinen tunnistus tapahtui joulukuussa 2022.

Hautaan siunaamisen toimittavat kirkkoherra Tuomas Järvelin, rovasti Kalevi Kokkonen ja pastori Mikko Sidoroff. Tilaisuuden sotilaallisista huomionosoituksista vastaa Pohjois-Karjalan aluetoimisto.

Siunaustilaisuus Joensuun ortodoksisessa kirkossa alkaa kello 12.50 arkun sisäänkannolla. Saattue siirtyy jalkaisin noin klo 13.45 alkaen ortodoksisesta kirkosta Joensuun sankarihaudoille, jossa toimitetaan hautaaminen ja seppeleen lasku.

Kainuun prikaatin valmiusyksikön varusmiehet toimivat kunniavartiotehtävissä arkulla ja arkun kantajina. Kirkossa kielekkeisen valtiolipun lippuvartion muodostavat Pohjois-Karjalan aluetoimiston upseerit. Aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Jukka Honkanen laskee Puolustusvoimien seppeleen.

Muistotilaisuus pidetään Joensuun ortodoksisen seurakuntasalin tiloissa heti hautaan laskemisen jälkeen. Muistotilaisuus on omaisille ja kutsuvieraille.

Lue lisää

Pastori Aleksander Roszczenko valittiin Joensuun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherraksi

Joensuun ortodoksinen seurakunta on kirkkoherran vaalissa valinnut uudeksi kirkkoherraksi pastori Aleksander Roszczenkon.   Vaalin tulos julistettiin sunnuntaina 23.9.2023 Pyhän Nikolaoksen kirkossa Joensuussa. Pastori Aleksander Roszczenko sai vaalissa 255 ääntä. Yhteensä vaalissa annettiin 259 ääntä, joista hylättyjä 1 ääni ja tyhjiä 3 ääntä. Äänestysprosentti oli 4,77%. Isä Aleksander (s. 1979) on syntyisin Puolasta. Hän valmistui Varsovan pappisseminaarista vuonna 2000 ja teologian […]

Lue lisää

Kirkkoherran vaali 17.-23.9.2023

14.9.2023
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran vaali toimitetaan 17.-23.9.2023. Äänioikeutettuja vaalissa ovat seurakunnan jäsenet, jotka toimen hakuajan päättymispäivään 21.7.2023 mennessä ovat täyttäneet 16 vuotta. Metropoliitta Arseni on asettanut ehdolle seuraavat tointa hakeneet: Vaalisijalle 1: pastori Aleksander Roszczenko Vaalin aikataulu: Su 17.9.:– klo 12 – 14 Joensuun pyhän Nikolaoksen kirkko– klo 15 – 16 Kontiolahden Kristuksen taivaaseenastumisen kirkkoMa […]

Lue lisää

Seurakunnanvaltuuston vaaliin kaivataan lisää ehdokkaita

14.9.2023
Ajankohtaista

Seurakunnanvaltuustolla on Suomen ortodoksisen kirkon seurakunnissa laajat hallinnolliset tehtävät ja päätösvalta (Ortodoksisen kirkon kirkkojärjestys 87§). Valtuusto on aitiopaikka seurakunnan toiminnan ja tulevaisuuden suunnitteluun. Se on ihanteellisesti seurakunta pienoismuodossa eli edustaa seurakunnan eri taustoista, ikäryhmistä ja alueilta tulevia jäseniä. Käynnissä oleva ehdokasasettelu Joensuun ortodoksisen seurakunnan valtuuston vaaliin päättyy torstaina 21.9.2023 klo 15. Jotta seurakuntamme asioista päättää […]

Lue lisää