Seminaari

Seminaari on kirkon ylläpitämä koulutuslaitos. Kirkon työntekijöiden kouluttamisessa seminaari toimii yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ortodoksisen teologian koulutusohjelman kanssa. Seminaarin asukkaaksi voivat hakea kaikki ortodoksisen teologian pääaineopiskelijat. On suotavaa, että kirkon papin tai kanttorin toimeen aikovat asuvat ainakin osan opiskeluajasta seminaarilla.

Seminaari tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua ortodoksisen kirkon jumalanpalvelusperinteeseen sekä kirkon elämään käytännön kautta. Yhteisöllinen elämä tukee arkista aherrusta. Opiskelijaporukka tarjoaa toisilleen seuraa ja tukea niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin.

Ruokala palvelee opiskelijoita arkipäivisin lukukausien aikana. Paasto- ja juhla-aikojen vuorottelu näkyy ruokalistassa. Hinnat ovat opiskelijaystävälliset. Yhteiset juhla-ateriat ovat lukuvuoden kohokohtia.

Seminaarin asukkaasi voivat hakea kaikki Itä-Suomen yliopiston ortodoksisen teologian pääaineopiskelijoiksi hyväksytyt. Asukasvalinnat tekee seminaarin johtoryhmä. Asukashakemuksen voi lähettää alla olevan ohjeen mukaan.


Seminaarin asukkaaksi hakeminen
Ruokala