Mikkelin kirkko vihittiin uudelleen

Vuonna 1958 vihitty Mikkelin ylienkeli Mikaelille pyhitetty kirkko kärsi vaurioita vuoden 2018 lokakuussa tapahtuneessa palossa, joka sai alkunsa alttaritilan sähköistyksestä. Parin kuluneen vuoden aikana kirkkoa on määrätietoisesti kunnostettu ja sen alttariosan seinämaalaukset on saatu valmiiksi.
Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni vihki 8. marraskuuta Mikkelin kirkon kello yhdeksän alkaneessa palveluksessa, jossa häntä avustivat rovasti Markku Toivanen ja pastori Mikko Mentu, sekä ylidiakoni Jorma Häkkinen ja diakoni Pekka Hirvonen. Vihkimisen edellä kirkon ympäri toimitetussa ristisaatossa esipaimen kantoi alttaripöytään asetettua marttyyrin reliikkiä. Pyhäkön keskuksena toimiva alttaripöytä vihittiin rukouksin ja pesemällä se ruusuöljyllä ja viinillä. Ennen aluspeitteen pukemista ja sen sitomista langalla, metropoliitta voiteli pöydän mirhalla.
Vihkimyksen rukouksissa anotaan Jumalalta: ”Täytä jumalallisella kunniallasi tämä temppeli, jonka me olemme rakentaneet veisataksemme siinä Sinulle ylistysveisuja, ja tee tähän perustettu uhrialttari temppelin kaikkein pyhimmäksi, niin että peljättävän valtaistuimen edessä, tuomiota päällemme saattamatta, palvelisimme Sinua sekä toimittaisimme rukouksia itsemme sekä kaikkien ihmisten puolesta, ja että me kantaisimme Sinun hyvyydellesi veretöntä uhria vapaasta tahdosta sekä tahtomatta tehtyjen syntien anteeksi saamiseksi, hyvien elintapojen ja kaiken vanhurskauden täyttämiseksi.”
Vihkimispalvelusta seurasi liturgia, jonka jälkeen vietettiin kirkon uudelleen vihkimisen juhlaa ja pyhäkön temppelijuhlaa läheisellä koululla.