Villasukkia Athokselle

Metropoliitta Arseni otti 22. lokakuuta residenssissään vastaan pienen joukon ahkeria sukankutojia. Esipaimen oli keväisillä kirkkokahveilla todennut, kuinka Pyhällä Vuorella Kreikassa on talvikuukausina kylmää ja sinne olisi hyvä lahjoittaa villasukkia. Tieto sukkatarpeesta levisi Kuopion seurakunnan ompeluseuraan, Siilinjärven tiistaiseuraan ja muillekin neulomista harrastaville. Esipaimen tähdensi vielä neulojille, että sukkien tulisi olla väriltään mustia.
Suomalaisilla ortodokseilla on ollut poikkeuksellinen onni saada jo useita kertoja vieraita Pyhältä Vuorelta. Yhdysside koko maailman tuntemaan rukouksen paikkaan ja isien antamat ohjeet tukevat hengellisesti niin luostariemme kilvoittelijoita kuin myös muita kirkkomme jäseniä. Sukkien muodossa Athoksen isät saivat nyt vastalahjan ja kiitollisuuden osoituksen meiltä.
Kahvipöytäkeskustelusta syntynyt ajatus poiki monta eri kokoa olevaa sukkaparia, jotka on lähetetty Athoksen hallinnolliseen keskukseen Kariesiin. Sieltä sukat jaetaan tarvitseville ja käyttäjät muistavat varmasti rukouksissaan suomalaisia neulojia.