Työ jatkuu Mikkelissä

Ikonimaalari Jyrki Pouta jatkoi metropoliitta Arsenin kanssa viime kesänä aloitettua Mikkelin Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkon seinämaalausprojektia. Vuosi takaperin valmistuivat alttarin pohjois- ja eteläseinän maalaukset. Tänä kesänä oli vuorossa katto. Sinne valmistui kaksi suurta maalausta, joiden aiheina ovat Pyhä Kolminaisuus ja Pyhän Abelin uhri sekä Pyhän Melkisedekin uhri. Näistä aiheista Pyhä Kolminaisuus on tunnetumpi, mutta Abelin ja Melkisedekin uhrin kuvaus on erittäin harvinainen aihe. Esikuvana viimeksi mainitulle on Ravennan lähellä sijaitsevan San Apollinare in Classe kirkon mosaiikki.
Pohjoisseinälle valmistui viime vuonna profeetta Mooseksen näky, jonka yläpuolelle tänä vuonna maalattiin Pyhä Kolminaisuus. Nämä molemmat aiheet ovat Uuden testamentin tapahtumien profetiaa.
Eteläseinään on kuvattu Abrahamin uhri ja sen yläpuolelle kattoon valmistui Abelin ja Melkisedenin uhri. Edellä mainittujen aiheiden yhteisinä teemoina ovat uskollisuus ja uhraaminen, joka viimeksi mainittu muistuttaa pyhässä alttarissa toimitettavasta verettömästä uhrista.