Pyhittäjä Johannes Valamolaisen reliikit siirrettiin luostarin pääkirkkoon

Pyhittäjä Johannes Valamolaisen pyhäinjäännökset avattiin Kristuksen kirkastumisen luostarin hautausmaalla 18. lokakuuta ja valmistettiin asetettavaksi pääkirkkoon kansan kunnioitettavaksi. Perjantaina, kahdeksantena marraskuuta ne asetettiin pyhäinjäännösarkkuun ja siirrettiin metropoliitta Arsenin johdolla juhlallisessa ristisaatossa luostarin pääkirkkoon, jossa toimitettiin vigilia pyhittäjän kunniaksi.

Lauantaina esipaimenen johdolla toimitettiin juhlaliturgia, johon osallistuivat arkkimandriitat Sergei ja Mikael, rovastit Raimo Kiiskinen ja Sergius Colliander, pappismunkki Aleksanteri, pastori Marko Mäkinen, arkkidiakoni Viktor, munkkidiakoni Nasari sekä suuri joukko kotimaisia ja venäläisiä pyhiinvaeltajia. Pyhittäjä Johannes Valamolaisen lapsuuden naapurikylän, Iljinskojen Jumalanäidin Ennusmerkki ikonin kirkon kirkkoherra, rovasti Sergei Komov ja pyhittäjän laajan venäjänkielisen kirjekokoelman toimittanut Vitalij Dekterev kunnioittivat juhlaa läsnäolollaan.

Pyhäinjäännökset olivat keskellä kirkkoa kansan kunnioitettavana niin vigilian kuin myös liturgian ajan. Liturgian päätteeksi toimitettiin rukouspalvelus ja ristisaatto reliikkiarkkua kantaen ympäri kirkon. Sen jälkeen pieni pyhäinjäännösarkku sijoitetaan lopulliselle paikalleen suuremman arkun sisään luostarin pääkirkon pohjoisseinustalle.