Temppelijuhla ja diakoniksi vihkiminen Savonlinnassa

 
Savonlinnassa vietettiin 5. syyskuuta Johannes Kastajan vanhempien profeetta Sakariaan ja vanhurskaan Elisabetin juhlaa. Sakariaan ja Elisabetin kirkon temppelijuhlan vedenpyhitykseen ja liturgiaan osallistui Kuopion ja Karjalan metropoliitan Arsenin johdolla puolensataa rukoilijaa.  
 
Metropoliitta vihki palveluksessa lukija Joose Pitkäsen diakoniksi Sakariaan ja Elisabetin kirkkoon. Esipaimen Arseni onnitteli savonlinnalaisia uudesta diakonista, jota hän evästi ”kulkemaan kirkossa hänelle tänään avautuneen alttarin oven jälkeen sisälle kirkon traditiosta avautuville pyhyyden porteille”.
 
Tämänvuotinen temppelijuhla oli samalla Erkonkadulla sijaitsevan profeetta Sakariaan ja vanhurskaan Elisabetin kirkon uudelleenvihkimisen kymmenvuotisjuhla. Joensuun piispa Arseni vihki vuonna 1959 valmistuneen tšasounan kirkoksi 5. syyskuuta 2009. Sakariaan ja Elisabetin kirkko on perinyt suojeluspyhänsä arkkitehti Louis Viscontin vuonna 1846 suunnittelemasta Savonlinnan vanhasta ortodoksisesta kirkosta. Tämä niin kutsuttu Savonlinnan Pikkukirkko toimi vuosina 1938–2012 evankelisluterilaisen seurakunnan käytössä. Pikkukirkko siirtyi vuonna 2017 takaisin ortodoksien omistukseen ja odottaa nyt sisustamista ja vihkimistä uudelleen profeetta Sakariaan ja vanhurskaan Elisabetin kunniaksi.