Kristus nousi kuolleista!

 
Kristuksessa rakkaat Kuopion ja Karjalan hiippakunnan papisto, luostariasukkaat ja kirkkokansa.            
Kristuksen ylösnousemuksen valoisa sanoma on esillä pyhän kirkkomme jumalanpalveluksissa ympäri vuoden, koska jokainen sunnuntaipäivä on pieni pääsiäinen. Pääsiäinen on Kristuksen voiton juhla, mistä meitä muistuttavat kontakkiveisun uskoa vahvistavat sanat ”Sinä, oi Kuolematon, laskeuduit hautaan, sinä myös tuonelanvoiman kukistit. Sinä, Kristus Jumala, nousit voittajana ylös haudasta, mirhaa tuoville naisille sanoit: Iloitkaa! Apostoleillesi annoit rauhan ja langenneille ylösnousemisen.”
Vapahtajan voitonjuhlan sanoma ei rajaudu vain sunnuntaipäiviin ja pääsiäisen juhla-aikaan, vaan se säteilee myös ympäri vuoden arkeen. Siinä mielessä kuolleista ylösnousseen Kristuksen kehotus mirhantuojille: Iloitkaa! on tarkoitettu meille kaikille. Herran Pääsiäinen, Kristuksen ylösnousemus, on elämän ja jumalallisen rakkauden voitto. Iloitkaamme siis mirhantuojien tavoin tästä lohduttavasta ja uskoa vahvistavasta sanomasta.
Pääsiäiskontakki kertoo myös rauhasta, jonka kuolemallaan kuoleman voittanut Kristus Jumala antoi pyhille apostoleilleen ja heidän kauttaan myös meille, jotka vietämme Vapahtajan suurta ylösnousemuksen juhlaa. Se rauha, josta kirkkoveisu puhuu, on usko ja varmuus, että Jeesus Kristus elää, ja hän on meidän elämämme Herra ja Kuningas, joka on kuoleman voittaja ja pahan kukistaja. Hän, meidän Vapahtajamme on sanonut: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa.” (Joh. 14:27) Vapahtajan tahdon seuraaminen antaa meille sisäisen rauhan, mutta se tuo rauhan myös ihmisten keskinäisiin suhteisiin.
Kuolemallaan tuonelan voimat kukistanut Kristus Jumala tuo ylösnousemuksen kaikille langenneille. Vapahtaja auttaa ja nostaa langenneen. Hän antaa uuden alun ja jumalallisen tukensa synnin harhauttamille ihmisille. Kuoleman kukistaja sanoo heille: Iloitkaa!
Toivotan teille kaikille valoisaa Vapahtajan ylösnousemusjuhlan iloa ja sen tuomaa rauhaa.

    Esipaimenenne,

            Arseni
        Kuopion ja Karjalan metropoliitta