PATRIARKKA BARTOLOMEOKSEN KIITOSKIRJE SYNTYMÄPÄIVÄONNITTELUSTA

Teidän pyhyytenne Kuopion ja Karjalan metropoliitta herra Arseni, Pyhässä Hengessä, rakas veljemme ja vähäisyytemme kanssapalvelija, Jumalan armo ja rauha olkoon teidän pyhyytenne kanssa.
Ihmeiden Jumalan ja kaiken hyvän Antajan armo on tehnyt meille mahdolliseksi täyttää kahdeksankymmentä neljä vuotta maallista elämää. Viettäen juhlaa kiitollisena ja muistaen Herran sanoinkuvaamattomia lahjoja nöyrää persoonaamme kohtaan, tunnustaen armon, saarnaten armoa ja piilottamatta Jumalan hyväntahtoisuutta, ylistämme Hänen taivaallista nimeään, huutaen: ”Mitä minulla on, jota en ole saanut? ”.
Suuresti meitä ilahdutti ja vahvisti teidän toivotuksenne ja jalot tuntemuksenne ja ilmaisemme sydämelliset kiitoksemme, toivottaen vastavuoroisesti teille taipumatonta terveyttä, hengellistä iloa ja kaikkea taivaallista siunausta ja pyytäen anomustanne Herralle, että Hän edelleen ylläpitäisi meidän vähäisyytemme kristittyjen palvelutyössä.
Kaiken tämän jälkeen, kutsuttuamme puolestanne kaikkivaltiaan ja kaikkinäkevän Jumalan suurta armoa, toivotamme hyvää pyhää ja suurta paastoa syvässä Herran rakkaudessa.
                5. Maaliskuuta 2024
Konstantinopolin Bartolomeos, rakas veli Kristuksessa