KONSTANTINOPOLIN PATRIARKKA BARTOLOMEOKSEN ONNITELUKIRJE IGUMENIA KSENIALLE

Pyhimmälle nunna Ksenialle, pyhän Lintulan luostarin igumenialle, meidän vähäisyytemme rakkaalle tyttärelle Herrassa, Jumalan armo ja rauha olkoon teidän kanssanne.
Ilolla vastaanotimme tiedon pyhimmän ja meille Herrassa rakkaan veljen ja kanssapalvelijan, Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arsenin kirjeestä, että teidät on oikeutetusti valittu pyhän Lintulan luostarin igumeniaksi, tämän tehtävän jättäneen pyhimmän nunna Mikaelan seuraajaksi. Haluamme tällä patriarkaalisella kirjeellämme iloita kanssanne valinnasta ja toivottaa terveyttä ja ylhäältä vahvistusta tämän tehtävän uusien vastuiden täyttämiseksi kirkon ja teidän pyhän luostarinne asukkaiden hyväksi, luostarin, jossa olen ilolla, ja ei vain yhdesti vieraillut.
Olemme vakuuttuneita, että omasta halustanne vastaanotatte tämän hengellisen järjestämisen ja ohjaamisen tehtävän täysin luottaen Jumalan huolenpitoon kasvattajana Kristukseen. Pyhän Gregorios Nyssalaisen mukaan on igumenia yhteisöllisessä luostarissa samanlaisen mielenlaadun yhdistävä lenkki ja sielujen valo opastaessaan päivän kuumuudessa ja yön kylmyydessä.
Herra Jumala antakoon sydämeenne hyvän sanan  ja johdattakoon askeleitanne Hänelle mieluisiin tekoihin, niin että teidän johtajuutenne alaisuudessa tämä pyhä suoja muodostaisi hengellisen kilvoittelun ja pyhyyden työpajan todistamaan Kristuksesta ja näyttämään ortodoksisen munkkilaisuuden etosta tässä siunatussa Pohjolan maassa, sen monikulttuurisessa ympäristössä. Pyhä luostari on kuin taivaan portti, jossa kilvoittelijat saavat esimakua siitä hyvästä, joka on ollut valmistettuna jo maailman luomisesta saakka.
Tämän lisäksi lähetämme teidän pyhyydellenne ja kaikille teidän kanssanne oleville isällisen ja Patriarkaalisen siunauksemme ja anomme teille lakkaamatonta Jumalan armoa ja laupeutta.
13 marraskuuta 2023 Konstantinopolin patriarkka Bartolomeos