ARKKIDIAKONI VIKTOR PAPIKSI

Kristuksen kirkastumisen luostari sai uuden papin, kun KP metropoliitta vihki arkkidiakoni Viktorin pappismunkiksi 27. helmikuuta Uudessa Valamossa toimittamassaan liturgiassa. Vuodesta 1987 luostarissa kilvoitellut isä Viktor on nykyisen veljestön pitkäaikaisin asukas. Pappismunkki Viktor on ottanut vakavasti Kristuksen sanat: ”Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan" (Luuk 9:62) ja pysynyt uskollisena luostarikutsumukselleen kestäen kilvoituksen tuomat vaikeudet.

Isä Viktorille liturgian jälkeen pitämässään puheessa metropoliitta Arseni totesi: ”Tänään saamme jakaa kanssasi yhden elämäsi merkittävimmistä päivistä, joka on myönteisessä mielessä käännekohta elämässäsi luostarissa. Tämä päivä on varmasti Sinulle yhtäältä iloa mutta ehkä myös pelkoa herättävä, sillä edessäsi on yhä vastuullisempia tehtäviä.” Esipaimen totesi myös, että vasta vihittyä kannustavat ja tukevat rukouksin luostarin johtaja ja veljestö sekä pyhiinvaeltajat, mutta ennen muita Jumala, joka itse on aina siunaamassa palvelutehtävää ja antamassa siihen voimaa.

Puheen päätyttyä luostarin veljestö ja paikalla olleet pyhiinvaeltajat toivottivat pappismunkki Viktorille armoa, elämää, rauhaa, kaikessa hyvässä menestystä ja pelastusta Kristuksessa.