Koronasuositukset pysyvät ennallaan

Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronatiimi piti Teams-kokouksen 4. elokuuta metropoliitta Arsenin johdolla. Siinä todettiin, että vaikka koronan ilmaantumisluvut ovat kesän aikana kasvaneet, niin suhtaudumme kehitykseen kuitenkin luottavaisesti.
Keskeisintä tässä vaiheessa on rokotuskattavuuden saavuttaminen, minkä johdosta kirkko kannustaa kaikkia jäseniään ottamaan tarjolla olevat rokotteet. Seurakuntien toiminta jatkuu aiemmin annettujen rajoitusten puitteissa ennallaan ja tulevan syksyn toimintaa suunnitellaan toiveikkaina. Lasten ja nuorten kerhotoiminta käynnistetään normaaliin tapaan ja aikuisille suunnatun toiminnan osalta tarkastellaan koronatilanteen kehittymistä ja terveysviranomaisten antamia ohjeita.
Kehotamme kaikkia huolellisesti seuraamaan, onko mahdollisesti ollut jossain altistumispaikassa ja sen mukaisesti pidättäytymään varotoimenpiteenä seurakunnallisiin tapahtumiin osallistumisesta parin viikon ajalla. Vaikka henkilö on rokotettu, eikä itse sairasta, voi hän altistuttuaan levittää tautia.
Pidämme siis edelleen turvavälejä, huolehdimme käsihygieniasta ja noudatamme muitakin annettuja ohjeita ja luotamme Jumalan apuun.