Pokrovan veljesyhteisö valmistautuu kiitollisin mielin praasniekkaan

Ajankohtaista | 27.09.2023

Kesällä 70 vuotta täyttänyttä isä Haritonia muistaneiden tuella hankittu kupoli ja uudet kellot siunataan käyttöön temppelijuhlassa 1.10. – isä Hariton on lisäksi vieraana Yle TV 1 -kanavan Pisara -ohjelmassa 30.9.2023.

Pokrovan portti

Pokrovan veljesyhteisössä Kirkkonummella vietetään 1.10. aivan erityistä temppelijuhlaa, sillä piispa Sergei siunaa praasniekkaliturgian päätteeksi käyttöön kaksi uutta kelloa ja uuden kupolin. 

Kirkon kaunistamisen mahdollistivat osaltaan rakentaja-pappismunkki Haritonin 11.6. vietetyn 70-vuotispäivän alla tehdyt lahjoitukset, jotka päätettiin ohjata kupolin korjauskustannuksiin.

Kupolin korjaustyöt alkoivat kuitenkin ikävällä yllätyksellä: vanha kupoli oli tullut auttamattomasti tiensä päähän eikä sen palauttaminen aiemmalle paikalleen ollut enää mahdollista.

Veljestö päätti hankkia kokonaan uuden, entistä kestävämmän ja pitkäikäisemmän, kokonaan metallista valmistetun kupolin. 

– Nyt kirkon katolle nousee uusi kupoli ja myös kellot on uusittu. Taas näimme, että pienistä puroista muodostuu joki. Kiitos kaikille lahjoittajille ja esirukouksissa muistaen, kiittää isä Hariton.

Pokrovan kirkon praasniekan jumalanpalvelukset toimittaa piispa Sergei. Vigilia toimitetaan lauantaina 30.9. kello 17 ja liturgia sunnuntaina 1.10. kello 10.

Tutustu Pokrovaan ja Pokrovan makuihin

Isä Haritonilla oli takanaan pitkä ura ravintoloitsijana ja kokkina ennen Pokrovan veljesyhteisön syntyä. Kuinka huonokuntoisesta tilasta syntyi Pokrova? Tästä kertoo isä Hariton itse YLE 1:n Pisara ohjelmassa lauantaina 30.9. klo 12.25. Ohjelma esitetään uusintana maanantaina 2.10. klo 10.55. Ohjelma julkaistaan myös YLE Areenassa, jossa se on katseltavissa 30.9. alkaen: https://areena.yle.fi/1-63220389

Herkullinen ruoka on edelleen lähellä isä Haritonin sydäntä. Pokrovan veljesyhteisöstä voi tilata mm. kuuluisaa borssikeittoa useamman kerran vuodessa.

Seuraavat borssikeiton noutopäivät ovat lauantai 14.10. ja lauantai 9.12.2023, molempina päivinä kello 12–14.

Ennakkotilaukset voi jättää osoitteessa www.pokrova.fi etusivulla olevan linkin kautta seuraavan aikataulun mukaan: 

  • 14.10. noudettavien tilausten tilausaika 9.–12.10. klo 16.00 mennessä
  • 9.12. noudettavien tilausten tilausaika 4.–7.12. klo 16.00 mennessä

Valikoimissa on borssikeiton lisäksi erilaisia pasteijoita, kuuluisia kaalipiirakoita, kanttarelli- ja tattirisottoja ja muita tuotteita.

Pokrovan osoite on Elfvinginkuja 11, Kirkkonummi. Perille pääsee hyvin myös julkisilla kulkuneuvoilla (paikallisjunalla Jorvaksen uusi seisake tai bussilla Jorvaksenkujan pysäkki).