Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiö hakee museonjohtajaa

Avoimet työpaikat | 29.08.2023

Museonjohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää Suomen ortodoksista kirkkomuseo RIISAa niin valtakunnallisena käynti- ja kulttuuriperintökohteena kuin museoammatillisena toimintaympäristönäkin. 

Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiön tarkoituksena on Suomen ortodoksisen kirkon aineellisen, aineettoman ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentaminen, säilyttäminen, hoitaminen ja esilläpito.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan mm. ylläpitämällä Suomen ortodoksisen kirkkomuseo RIISAn toimintaa. Kuopiossa sijaitseva Suomen ortodoksinen kirkkomuseo RIISA on valtakunnallisesti merkittävä museo. Museon kokoelmiin kuuluu ikonien, sakraaliesineiden ja liturgisten tekstiilien lisäksi laaja valokuva- ja asiakirja-aineisto.

Museonjohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää museota niin valtakunnallisena käynti- ja kulttuuriperintökohteena kuin museoammatillisena toimintaympäristönä. Vakituista henkilöstöä on 5.

Säätiön toimitusjohtajana museonjohtajan tehtävänä on huolehtia myös säätiön muiden tehtävien toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti.

Kelpoisuusehtona museonjohtajan tehtävään on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään lisäksi perehtyneisyyttä museoalaan sekä museologian perusopintoja ja museoalan työkokemusta, esimieskokemusta sekä kokemusta henkilöstö- ja taloushallinnosta. Eduksi katsotaan markkinointihenkisyys, ortodoksisen kirkon tuntemus, hyvät yhteistyö-, viestintä- ja työyhteisötaidot sekä monipuolinen kielitaito.  

Tehtävä täytetään 1.11.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkkaus määräytyy ortodoksisen kirkon työehtosopimuksen vaativuusryhmän V mukaan (3750,70–5012,49 €).

Vapaamuotoinen sähköinen hakemus sekä CV pyydetään lähettämään osoitteeseen kirkollishallitus@ort.fi viimeistään 18.9.2023.

Lisätietoja tehtävästä antaa kirkkomuseon hallituksen varapuheenjohtaja Marja Louni (marja.louni@kuopio.fi, 044 718 2639).

Hakuaika alkaa
Hakuaika päättyy