Arkkipiispa Leo tapasi Palestiinan Suomen lähettilään

Ajankohtaista | 21.08.2023

Tapaamisessa keskusteltiin arkkipiispan kannanotosta Koraanin polttamiseen Ruotsissa sekä kristittyjen tilanteesta Palestiinassa.

Arkkipiispa Leo Palestiinan lähettilään seurassa

Arkkipiispa Leo tapasi maanantaina 21.8. Palestiinan Suomen lähettilään Taissir Al Adjourin sekä kolmannen lähetystösihteerin Georgei B.G. Ennabin Liisankadun residenssissään. 

Suurlähettiläs Al Adjouri on palvellut Suomessa yhdeksän vuotta. Tapaamisen alussa hän kiitti arkkipiispaa tämän kannanotosta Koraanin polttamiseen Ruotsissa ja yhtyi arkkipiispan näkemykseen siitä, ettei uskonnollisten yhteisöjen pyhinä pitämien kirjojen polttamista voi perustella sananvapaudella. Suurlähettiläs kertoi myös huolensa Palestiinan kristittyjen vaikeasta tilanteesta, joka ei saavuta hänen mukaansa riittävästi suomalaisen median huomiota.

Arkkipiispa muisteli osaltaan erityisesti viimeisintä, vuonna 2014 toteutunutta matkaansa Jerusalemiin, jossa hän oli pääsiäisenä patriarkka Teofiloksen vieraana viikon ajan. Tuona viikkona hänellä oli tilaisuus osallistua päivittäin jumalanpalveluksiin eri kirkoissa ja tavata palestiinalaisia vaikuttajia eri elämänaloilta.

Suurlähettiläs ja arkkipiispa keskustelivat myös mahdollisuudesta saada Unescon toteuttama valokuvanäyttely Betlehemin kirkoista näytteille Suomeen.

Lopuksi suurlähettiläs lahjoitti arkkipiispalle ehtoollisen asettamisen ikonin, jonka alalaitaan on kirjoitettu Herran rukous.

Teksti ja kuva: Jelisei Heikkilä