Filantropia ry ja USKOT-foorumi mukana Maailma kylässä -festivaalilla

Ajankohtaista | 22.05.2023

Uskontojen kylässä juhlitaan uskonnonvapautta ja Filantropia esittelee työtään Etiopiassa, Keniassa, Syyriassa ja Ukrainassa.

Festivaalin tunnelmaa aiemmilta vuosilta

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Festivaalin pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö.

Helsingin Suvilahdessa 27.–28.5. järjestettävän festivaalin tämänvuotinen teema on Muutosvoima! Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Suomen uskonnonvapauslain 100-vuotisjuhlan kunniaksi tapahtumaan rakentuu monen toimijan yhteistyössä Uskontojen kylä -näytteilleasettajateltta. Uskontojen kylä on rauhan rakentamisen paikka, jossa eri uskonnot ja katsomukset kohtaavat kunnioittavasti. Vapaus uskoa tai olla uskomatta on ihmisoikeus ja rauhan edellytys. Viikonlopun aikana Uskontojen kylässä mm. kuullaan musiikkia eri uskontoperinteistä ja täytetään yhdessä kävijöiden kanssa Toivon puuta. Samalla pohditaan, millaista muutosvoimaa uskonnoissa on rauhan edistämiseksi. 

Samat teemat ovat esillä myös USKOT-foorumin Uskonto muutosvoimana -puheohjelmassa, jossa muslimi, aktivisti ja taiteilija Nahla Hewidy sekä hindu ja muusikko Timo Ilves keskustelevat festivaalin puhelavalla uskonnoistaan ja uskontolukutaidosta. Keskustelua voi seurata myös verkon välityksellä.

Filantropia ry esittäytyy puolestaan Kattilahallin mahdollisuuksien torilla. Tapahtumassa esitellään Filantropian työtä Etiopiassa, Keniassa, Syyriassa ja Ukrainassa.

Uskontojen kylä -näytteilleasettajateltta A507
avoinna la 11-21 su 11-19

Uskonto muutosvoimana -puheohjelma puhelavalla ja Online-ohjelmassa 
sunnuntaina klo 11.35-11.55

Filantropia ry:n pöytä mahdollisuuksien torilla paikalla T657

Kuva: Camilla Hanhirova / Maailma kylässä -festivaali