ONL ry:n vuosikokous Rovaniemellä 25.3.

Ajankohtaista | 22.02.2023

Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n vuosikokous järjestetään 25.3. klo 13 leirikeskus Leirikarissa Rovaniemellä. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteyksin.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Lisäksi esityslistalla ovat: 

  • Liiton taloustilanne, sillä liitto ei saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustusta vuodelle 2023. Toimintasuunnitelman sopeuttamisen lisäksi liitolla saattaa olla tarve 5-15t € summan lainaamiseen, esim. kirkolta tai pankilta.
  • Sääntömuutosesitys koskien yhteisöjäsenten äänimääriä (sääntö nro 14) sekä säännön numero 11 viimeisen lauseen muokkaamista vastaamaan nykytilannetta.

Esityslista ja muu kokousaineisto löytyy verkosta: https://onl.fi/event/vuosikokous-25-3-rovaniemella-etaosallistuminen-mahdollista/

Kokoukseen tulee ilmoittautua viimeistään 20.3.2023 esim. ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostitse (onl@ort.fi).

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse osallistumisohjeet ja etäosallistumislinkki. Äänioikeus kokouksessa on liiton 15 vuotta täyttäneillä jäsenillä. ONL ry:n jäseneksi voi liittyä täällä: https://onl.fi/onl-ry/jasenyys/

ONL ry:n vuosikokouksessa noudatetaan yhdistyslakia ja liiton sääntöjä sekä yleistä kokouskäytäntöä. Liiton säännöt löytyvät verkosta.

Mahdollisissa suljettua lippuäänestystä vaativissa tilanteissa käytetään kotimaista äänestyskoppi.fi-palvelua. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat käyttää äänestyskoppi-palvelua kokouksen aikana sähköpostitse lähetettävän linkin kautta. Kyseinen palvelu mahdollistaa myös valtakirjaa käyttäville yhden tai useamman yhteisöäänen käytön.

Yhteisöjäsenten edustajien tulee toimittaa valtakirja viimeistään 20.3.2023 sähköisesti osoitteeseen onl@ort.fi. ONL ry:lla on olemassa yhteisöjäsenten valtakirjapohja, myös valtuuttajan omaa valtakirjapohjaa voi käyttää.

Liiton kokouksissa on äänioikeus 15 vuotta täyttäneillä liiton jäsenillä. Henkilöjäsenillä on yksi ääni.

Liiton yhteisöjäsenillä on käytössään yksi ääni alkavaa 1000 jäsentään kohti, kuitenkin enintään kuusi (6) ääntä. Jäsenenä oleva oikeuskelpoinen yhteisö käyttää äänioikeuttaan valtuuttamansa edustajan tai edustajien kautta yhdistyksen kokouksessa. Jäsenyhteisön edustaja voi käyttää valtakirjalla oman henkilöäänensä lisäksi yhden muun jäsenen ääniä, maksimissaan kolme ääntä.