Rukous -seminaari Mikkelissä 11.2.

Ajankohtaista | 01.02.2023

Seminaaria voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä Saimaan ortodoksisen seurakunnan YouTube -kanavalla.

Rukous on vuoropuhelua Jumalan kanssa ja meille jokaiselle välttämätöntä matkalla kohti Jumalaa. Rukous ja sen opettelu on koko elämän mittainen matka. 

Mikkelissä järjestetään 11.2. kaikille avoin ja maksuton Rukous -seminaari, jossa opitaan lisää rukouksesta ja siitä, kuinka tällä matkalla voi edistyä. Tapahtuma on jatkoa vuosi sitten järjestetylle Pyhät ja pyhyys ortodoksisuudessa -seminaarille.

Seminaarin puhujiksi ovat lupautuneet Haminan piispa Sergei (Rukous – vuoropuhelua Jumalan kanssa), pastori Risto Käyhkö (Kilvoituselämä rukouselämän tukena), rovasti Raimo Sissonen (Esirukous – rukous elävien ja kuolleiden puolesta) sekä pappismunkki, yliopistonlehtori Damaskinos Ksenofontoslainen (Jeesuksen rukouksen harjoittaminen ortodoksisessa hengellisyydessä). 

Suomen nuoriso-opiston Artium -salissa (Paukkulantie 22, Mikkeli) järjestettävä seminaari alkaa kello 11 omakustanteisella kahvihetkellä, puheenvuorot alkavat kello 12. Seminaari päättyy kello 16.

Paikan päälle tulevia pyydetään ilmoittautumaan Mikkelin kansalaisopiston kautta osoitteessa https://opistopalvelut.fi/mikkeli/course.php?l=fi&t=11073

Tapahtumaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä Saimaan ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla.

Seminaarin jälkeen Ylienkeli Mikaelin kirkossa toimitetaan vigilia kello 17 alkaen. Sunnuntain liturgia alkaa kello 10. Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja Haminan piispa Sergei osallistuvat molempiin jumalanpalveluksiin. 

Seminaarin järjestää Ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry yhteistyössä Saimaan ortodoksisen seurakunnan, Mikkelin kansalaisopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin ortodoksisen hiippakunnan kanssa.