Kiinnostavaa konserttitarjontaa seurakunnissa

Ajankohtaista | 24.11.2022

Ensimmäisten joulukonserttien lisäksi tiedossa on mm. Helsingin Pyhän Kolminaisuuden kirkon kuoron 195-vuotisjuhlakonsertti ja Joensuun seurakunnan 130-vuotisjuhlavuoden avaus.

Kanttorit ja kirkkokuorojen toimintaan sitoutuneet laulajat ovat jälleen ahkeroineet pitkän syksyn ja nyt on sadonkorjuun aika. Marras-joulukuun taitteessa kuullaan jo talvikauden ensimmäiset konsertit. Joulukonserttien lisäksi tänä syksynä on luvassa myös juhlavuosiin liittyviä erityiskonsertteja. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Saimaan ortodoksisen seurakunnan kuorot ja kanttorit esiintyvät sunnuntaina 27.11. kello 15 Savonlinnassa Pyhien Sakariaan ja Elisabetin kirkossa (Olavinkatu 29). Kaakkois-Suomen seurakunnan palvelukseen siirtyvän kanttori Maria Bondarenkon jäähyväiskonsertti tarjoilee yleisölle itäslaavilaisia koljadoja ja muita jouluisia säveliä – myös ukrainaksi. 

Johannes Teologin Laulajat esiintyvät samana päivänä kello 17 Kuopiossa Pyhän Nikolaoksen katedraalissa (Sepänkatu 7) erikoisella otsikolla Käyttömusiikkia – hyvää musiikkia? Sama konsertti kuullaan tiistaina 29.11. kello 18 Joensuussa ortodoksisella seurakuntasalilla (Kirkkokatu 32). Kuoroa johtaa dir.cant. Petri Nykänen.

Joensuun ortodoksisen seurakunnan kuorot avaavat seurakunnan 130-vuotisjuhlavuoden yhteisellä joulukonsertilla. Konsertti järjestetään sunnuntaina 4.12. kello 16 Ilomantsin evankelis-luterilaisessa kirkossa (Henrikintie 2). Käsiohjelmamyynnin tuotto ohjataan diakoniatyöhön.

Samana sunnuntaina vietetään Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa historiallista juhlaa, kun Pyhän Kolminaisuuden kirkon kuoro täyttää 195 vuotta. Juhlakonsertti alkaa 4.12. kello 15 Uspenskin katedraalissa (Kanavakatu 1). Ohjelmassa on rakastettuja kirkkoslaavinkielisiä ortodoksisen kirkkomusiikin helmiä. Solisteina laulavat Varvara Merras-Häyrynen, Liisa Pugovkina, Matti Torhamo ja Natalia Vinogradova. Kuoroa johtaa Irina Tchervinskij-Matsi

Pyhän Kolminaisuuden kuoron historiasta voit pian lukea lisää Aamun Koitosta.