Filantropia ry:n joulupaastokeräys kantaa nimeä Elämänlanka

Ajankohtaista | 14.11.2022

15.11. alkavalla ja vuoden loppuun saakka kestävällä keräyksellä rakennetaan naisten arkea Etiopiassa, Ugandassa ja Syyriassa.

Keräysjuliste ja keräystilitiedot

Sana on yksi niistä naisista, jotka ovat saaneet uuden ammatin Filantropian hankkeen kautta Damaskoksessa, Syyriassa. Kahden kuukauden ammatillisen kurssin jälkeen työt kampaajana ovat lähteneet hyvin käyntiin. 

Kaikki kurssilaiset ovat tavalla tai toisella jääneet Syyrian sodan jalkoihin. Väkivalta on jättänyt jokaiseen jälkiä, joita psykososiaalisen tuen avulla parsitaan. Lisäksi naiset ovat maan sisäisiä pakolaisia, joista kukaan ei enää haaveile paluusta kotiseuduille. 

Damaskoksen ympärille kerääntyneet ihmiset toivovat vain rauhaa ja parempaa elämää lapsille. Uuden elämän rakentamiseen rauniolle tarvitaan uskoa huomiseen ja ripaus toivoa. Entisestä on jäljellä kasa kiviä ja muistoja. Mistä löytyisi hiljaista sitkeyttä, joka kantaisi pahan ajan ylitse? 

Elämänlanka on kuitenkin sitkeä ja epätoivoisestakin maasta versoo uusi kasvu kohti rauhaa. 

Kirkkomme kansainvälisen diakonian ja lähetyksen järjestö Filantropian työ antaa keinoja arjen rakentamiseen. Joulupaastokeräyksen avulla ammatillinen koulutus ja vertaistuki rakentavat naisten arkea Etiopiassa, Ugandassa ja Syyriassa. 

Joulupaastokeräykseen voi osallistua monella eri tavalla:

Keräyslupa RA/2017/1236 on voimassa koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.