Nuorten ryhmä vierailee Konstantinopolissa 10.–15.11.

Ajankohtaista | 07.11.2022

Konstantinopolin Ekumeenisen patriarkaatin ja Suomen ortodoksisen kirkon nuorisovaihtomatkan käytännön järjestelyistä vastaa ONL ry.

Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos on jälleen kutsunut Suomen ortodoksisen kirkon nuoria Konstantinopoliin tutustumaan ekumeeniseen patriarkaattiin ja itse kaupunkiin. Matkan järjestelyistä vastaava Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry julisti matkan osallistujahaun avoimeksi lokakuussa. 

Kiinnostuneita oli ennennäkemätön määrä – 24.10. päättyneen hakuajan puitteissa saapui 23 hakemusta ja määräajan jälkeenkin vielä muutamia harmillisesti myöhästyneitä hakemuksia. 

Vaikean valinnan tuloksena ryhmään valikoitui hakemusten perusteella kuusi 18–29 -vuotiasta: Aida Hanifi, Nadja Mogiliansky ja Wiljam Tschernij Helsingin hiippakunnasta, Anni Alanko ja Lassi Saksa Kuopion ja Karjalan hiippakunnasta sekä Santeri Keränen Oulun hiippakunnasta. Matkanjohtajana toimii tällä kertaa järjestösihteeri Annakaisa Onatsu.

Matkalle lähdetään 10.11. ja paluu tapahtuu 15.11.2022. Suomalaisnuorten ryhmästä on perinteisesti pidetty perillä erittäin hyvää huolta. Matkalla osallistutaan jumalanpalveluksiin sekä tutustutaan sekä patriarkaattiin että moniin muihinkin kirkollisiin ja historiallisiin kohteisiin. Matkan aikana tulee tutuksi myös moderni ja värikäs Istanbul. 

Ennakkotietojen mukaan nuoret tapaavat Hänen Kaikkipyhyytensä, Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen sunnuntaina 13. marraskuuta toimitettavan liturgian jälkeen.

Seuraamme matkan kulkua kirkon Facebook -tilillä (Ortodoksit Suomessa).