Ikonilaudan pohjustuskurssi Valamossa 11.–14.11.

Ajankohtaista | 07.10.2022

Ikonilautojen valmistaminen itse on hyvä tapa säästää rahaa ja myös saada tasalaatuisia pohjia.

Ikonilaudan pohjustusta

Yleisen hintojen nousun myötä myös ikonimaalarin materiaalit ja välineet ovat tulleet kalliimmiksi. Ikonilautojen valmistaminen itse on hyvä tapa säästää rahaa ja myös saada tasalaatuisia pohjia. Kun ikonipohjan on valmistanut itse ja vielä oikein, niin tietää miten pohja tulee käyttäytymään ja välttyy ikäviltä yllätyksiltä, kuten esimerkiksi valmiin ikonin halkeilulta. 

Tule opiskelemaan ikonilaudan pohjustusta Valamon opistoon ikonikonservaattorin opastuksella. Tällä kurssilla saat puulle maalattuun taiteeseen erikoistuneen konservaattorin ohjeet kestävän ikonilaudan valmistamiseen.

Kurssi on tarkoitettu sekä ikonimaalausta vasta aloitteleville, että jo pidempään maalanneille. Kurssilla syvennytään kestävän ikonilaudan valmistamisen prosessiin aina puun valinnasta valmiiseen pohjustukseen saakka. Aihetta lähestytään niin materiaalitekniikan, historian kuin käytännön työskentelynkin kautta. Jokaiselle kurssilaiselle on varattu yksi pohjustettava ikonilauta ja halutessaan niitä voi tuoda lisää kotoa.

Opettajana kurssilla toimii ikonikonservaattori ja -maalari Antti Narmala.

Kurssin hinta 320€/hlö Opistohotelli 1hh, 285€/hlö Opistohotelli 2hh
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kurssit@valamo.fi, p. 017-5701810

Kuva: Antti Narmala