Teologiset oppikeskustelut Turussa 29.–30.9.

Ajankohtaista | 28.09.2022

Oppineuvottelujen yhteydessä allekirjoitetaan myös Suomen ortodoksisen ja evankelis-luterilaisen kirkon julkilausuma kasteesta.

Suomen ortodoksisen kirkon ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon väliset oppikeskustelut jatkuvat tänä syksynä Turussa. Tällä kertaa teemana on kysymys pelastuksesta jumalallistumisena ja vanhurskauttamisena.

Suomen ortodoksisen kirkon puolelta keskustelussa ovat mukana Oulun metropoliitta Elia, rovasti, TM Heikki Huttunen, rovasti, TT Mikael Sundkvist ja M.Div. Soili Penttonen

Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa edustavat piispa Seppo Häkkinen, TT Heta Hurskainen, kirkkoherra, dosentti Sammeli Juntunen ja yliopistonlehtori, dosentti Anni Maria Laato sekä kokouksen sihteeristössä johtava asiantuntija, dosentti Tomi Karttunen ja asiantuntija, TT Ari Ojell.

Lisäksi keskustelussa ovat sihteeritehtävissä vs. tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori TM Maria Mountraki ja hiippakuntasihteeri TM Artturi Hirvonen.

Oppikeskustelujen yhteydessä Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo ja arkkipiispa Tapio Luoma allekirjoittavat molempien kirkkojen hyväksymän yhteisen, syksyn 2021 oppikeskusteluissa laaditun julkilausuman kasteesta.