Vielä ehtii: Kirkolliskokouksen stuerttipaikat haussa

Ajankohtaista | 26.09.2022

Jokaisesta hiippakunnasta valitaan kokoukseen kaksi 15–24 -vuotiasta kokousavustajaa eli stuerttia, hakuaika päättyy 10.10.2022.

Kirkollishallitus päätti keväällä 2018 varata vuoden 2018 kirkolliskokouksesta alkaen kuudelle 15–24-vuotiaalle nuorelle mahdollisuuden osallistua kirkolliskokoukseen stuertteina eli kokousavustajina.

Nyt haetaan stuertteja vuoden 2022 kirkolliskokoukseen, joka järjestetään Valamon luostarissa 21.–23.11.2022.

Stuerttien tärkein tehtävä on tutustua kirkolliskokouksen työskentelyyn täysistuntoja seuraamalla. Stuertit huolehtivat kokouksen ajan myös normaaleista kokousavustajan tehtävistä – esimerkiksi monistamisesta, kokoustilojen siistimisestä, valokuvauksesta, teknisestä avustamisesta ja materiaalin jakelusta.

Stuerttipaikat ovat hiippakuntakohtaisia, eli kokoukseen voi osallistua kaksi stuerttia jokaisesta hiippakunnasta.

Tehtävästä kiinnostuneiden tulee ilmoittautua sähköpostitse kirkollishallituksen postiin (kirkollishallitus@ort.fi) 10.10.2022 mennessä. Viestistä tulee käydä ilmi hakijan ikä ja kotiseurakunta sekä perustelut sille, miksi hakija olisi sopiva kyseiseen tehtävään. Hakija voi myös kertoa vapaasti omasta suhteestaan kirkkoon ja kotiseurakuntaan.

Tehtävästä ei makseta palkkaa, mutta oma seurakunta huolehtii nuorten matkakuluista ja kirkko tarjoaa heille täyden ylöspidon kokouksen aikana.

Stuertit ovat paikalla Valamon luostarissa koko kirkolliskokouksen ajan. Kauempaa matkustaville voidaan varata majoitus jo sunnuntaista 20.11. lähtien.