Pastori Reijo Marjomaa nimetty vuoden 2022 papiksi

Ajankohtaista | 26.09.2022

Ortodoksisten pappien liiton hallitus julkisti valinnan papiston päivillä toimitetun liturgian päätteeksi.

Pastori Reijo Marjomaa

Erityisesti Kainuun ortodokseille tuttu pastori Reijo Marjomaa eläköityi Puolustusvoimien palveluksesta vuonna 2005. Hän tunsi hyvin nopeasti tarvetta tehdä jotain mielekästä työstä vapautuneella ajalla. Kajaanin seurakunta saikin pian uuden aktiivisen vapaaehtoistoimijan.

Seurakuntayhteisössä toimiminen herätti lopulta myös kiinnostuksen teologian opiskeluun. Suhde omaan kirkkoon tiivistyi entisestään ja johti lopulta vuonna 2013 papiksi vihkimiseen. 

Isä Reijon papillinen palvelus on ollut seurakunnalle suureksi siunaukseksi. Hän on antautunut auliisti kirkon palvelukseen ja hoitanut useampaan otteeseen myös Kajaanin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran tehtävää. 

Ortodoksisten Pappien Liitto ry totesi perusteluissaan, että pastori Reijo Marjomaa tunnetaan pappina, joka on hoitanut laumaansa ja seurakuntaansa suurella rakkaudella ja ahkeruudella. Hän on ollut aina kirkon kutsuessa valmis nöyryydellä palvelemaan siellä, missä tarvetta on. 

Perustelujen lopussa todetaan vielä näin: ”Rakkaus kirkkoa ja seurakuntalaisia kohtaan sekä antaumus, jolla te palvelutehtävänne hoitoon omistaudutte, on jokaiselle kirkon palvelijalle erinomaisena esimerkkinä. Näillä perusteilla on Ortodoksisten Pappien Liitto ry valinnut Teidät Vuoden 2022 papiksi.

Isä Reijo ei osallistu tänä syksynä papiston päiville, mutta papisto lauloi hänelle riemukkaasti monien vuosien toivotuksen Ortodoksisen seminaarin kirkon praasniekkaliturgian päätteeksi ja kunniakirja toimitetaan isä Reijolle ensi tilassa papiston päivien jälkeen.

Monia armorikkaita vuosia!

Kuva: Elisa Kinnunen / YLE