Paastotaan yhdessä!

Ajankohtaista | 01.09.2022

Kirkkovuoden alkaessa käynnistyvä paastokampanja kutsuu noudattamaan kirkkokalenterin mukaisia paasto-ohjeita ja tarjoaa paastoamiseen yhteisöllistä tukea.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä alkava ortodoksinen kirkkovuosi on paljon muutakin kuin päivien jatkumo. Kirkkokalenteri kutsuu jokaista kirkon jäsentä mukaan ortodoksiseen elämäntapaan, jonka yksi ulottuvuus on ruokapaaston pitäminen kalenteriin merkittyinä päivinä. 

Kirkollisten juhlien viettäminen on meille kaikille mieluisaa, mutta käsi sydämelle: olemmeko muistaneet valmistautua niihin paastoten? Entä viikottaiset paastopäivät – olemmeko osanneet nivoa ne osaksi oman ruokataloutemme rytmiä?

Uuden kirkkovuoden alkaessa Facebookiin on arkkipiispa Leon siunauksella perustettu kaikille avoin ryhmä, jossa keskitytään nimenomaan ruokapaastoon. Paastotaan yhdessä -kampanjan tavoitteena on kannustaa entistä useampia pitämään kirkkovuoden paastopäivät ja tarjota paastoamiseen yhteisöllistä tukea. Luvassa on myös sekä paastoon että juhlaan liittyvää hengellistä opetusta, tietoa, vinkkejä, reseptejä ja kokemusten jakamista. Kampanja tulee näkymään vuoden aikana myös Aamun Koitossa ja ort.fi -sivustolla.

Ryhmä löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/groups/1107856143148689/?notif_id=1661934528023700&notif_t=group_admin&ref=notif

Ryhmään liittymisen lisäksi voit osallistua kampanjaan myös jakamalla omissa sosiaalisen median julkaisuissasi kampanjan aihetunnisteita: #paastotaanyhdessa #minakinpaastoan #uusinormaali

Oheisella videolla pappismunkki Damaskinos Ksenofontoslainen kertoo lyhyesti siitä, miksi kirkko ohjeistaa meitä paastoamaan. Hän kertoo myös siitä, kuinka paastopäivät ja -ajat näkyvät maissa, joissa ortodoksikristittyjä on paljon. Paastoamisen monet hyödytkin tulevat käsitellyiksi. 

Paastotaan yhdessä!