Ortodoksinaisiin keskittyvä Mirhantuojat-sivusto on avautunut

Ajankohtaista | 11.08.2022

Verkkosivustolla esitellään eri ikäisiä ja taustaisia ortodoksisen identiteetin omaavia naisia sekä etsitään tuoreita näkökulmia naisten asemaan kirkossamme.

Elokuussa 2022 avautunut Mirhantuojat-sivusto on ortodoksinaisiin keskittyvä verkkoalusta, jossa esitellään eri ikäisiä ja taustaisia ortodoksisen identiteetin omaavia naisia sekä etsitään tuoreita näkökulmia naisten asemaan patriarkaaliseksi mielletyssä kirkossa.

Tällä hetkellä kirkossamme valmistellaan runonlaulaja Larin Parasken kanonisointia ensimmäiseksi suomalaiseksi naispyhäksi. Tästä innoittuneena Mirhantuojat etsii nykypäivän Paraskeja ja tutkii naisten kasvavia mahdollisuuksia kirkossamme.

Sivusto tarjoaa akateemista tutkimusta popularisoivaa ja taiteellista työtä yhdistävää sisältöä, eli kevyttä luettavaa ja painavaa sanottavaa. Sen taustalla ovat kirjailija Annina Holmberg ja toimittaja, tietokirjailija Maria Roiha, joita yhdistää rakkaus kirkkoonsa, halu vaikuttaa ja tahto tehdä asioita ketterästi sekä uusista tulokulmista.

Mirhantuojien nimi viittaa siihen, kuinka kristinuskossa naiset olivat Jeesuksen ylösnousemuksen ensimmäisiä todistajia.