Kriisiapulahjoituksia kertynyt yli 100 000 euroa

Ajankohtaista | 07.07.2022

Filantropia ry:n kriisiapukeräys on saanut lahjoituksina 105 000 euroa kesäkuun loppuun mennessä. Kiovassa, Sumyssa ja Rivnen alueella toimivien järjestöjen kautta on pystytty kanavoimaan apua tuhansille ihmisille.

Ukrainalaisen lapsen piirros, jossa on kuvattuna maan lippu ja auringonkukkia

Filantropia ry:n kriisiapukeräys on saanut lahjoituksina 105 000 euroa kesäkuun loppuun mennessä. Tulleiden avustuspyyntöjen perusteella humanitaarista apua on välitetty yli 74 000 euroa: Puolaan 10 000 euroa ja Ukrainaan yli 64 000 euroa.

Kiovassa, Sumyssa ja Rivnen alueella toimivien järjestöjen kautta on pystytty kanavoimaan apua tuhansille ihmisille. Materiaalinen apu on ollut ensisijaisesti hygieniatarvikkeita, ruokaa ja lääkkeitä.

Kiovassa ja sen lähialueilla tilanne on muuttunut useaan otteeseen sodan aikana. Ensi alkuun avustusten jako keskittyi Obolenskin kaupunginosaan. Kun Kiovan saarto epäonnistui ja miehitysjoukot siirtyivät pois Kiovaa ympäröiviltä alueilta, apua on pystytty välittämään Romankiviin, Katuzhankaan, Termakhivkaan, Borodiankaan, Butšaan, Vorzeliin ja Irpiniin. Viime aikoina avustuskuljetuksia on järjestetty lähialueen lisäksi Dniproon ja Harkovaan. 

Kriisiavun välittäminen sodan pitkittyessä on ollut mahdollista yksityisten ihmisten, yritysten ja ortodoksisen kirkon tekemien lahjoitusten avulla. Voit tehdä lahjoituksen helposti Filantropia ry:n verkkosivujen kautta.

Kuva: Filantropia ry.