Kyynelkanavat avoinna Ilomantsissa ja Joensuussa 17.–19.7.

Ajankohtaista | 05.07.2022

Tämän kesän tapahtumassa tutustutaan karjalaiseen hääperinteeseen ja keskustellaan itkuperinteen jatkumosta – mukana myös karjalankielisten itkuvirsien työpaja.

Perinneasuun pukeutunut Emilia Kallonen nojaa istuen puunrunkoon

Ilomantsissa viime kesänä järjestetty Kyynelkanavat -tapahtuma saa tänä kesänä jatkoa. Tapahtumat ovat osa Koneen Säätiön rahoittamaa Kyynelkanavat-hanketta, joka tarkastelee itkuvirsiperineen jatkumoa sekä roolia suomalaisessa nyky-yhteiskunnassa tieteen ja taiteen keinoin. 

Kyynelkanavat 2022 -tapahtuman taiteellisen ohjelman teemana on karjalainen hääperinne, jossa itkuvirret ovat olleet keskeisessä osassa. Yleisöseminaarissa pureudutaan viime aikoina virinneeseen keskusteluun karjalaisuudesta ja karjalaisista perinteistä suomalaisessa yhteiskunnassa. Seminaarissa käsitellään esimerkiksi kysymyksiä siitä, kenellä on oikeus tutkia tai esittää itkuvirsiä ja minkälaisia vastuita tutkimiseen ja esittämiseen liittyy. Tapahtumaan sisältyy myös karjalankielisten itkuvirsien työpaja.

Tapahtuman ohjelma: https://sites.uef.fi/kyynelkanavat/tapahtumat/kyynelkanavat-2022/

Liput ja ilmoittautuminen: Lippuja voi ostaa tapahtumapaikalta. Varaukset ja ennakkoilmoittautumiset VERKKOLOMAKKEELLA tapahtuman omilta sivuilta tai sähköpostilla kyynelkanavat2022@gmail.com

Emilia Kallosen kuva: Riikka Patrikainen