Mikkelin kirkon kaunistaminen jatkuu

Ajankohtaista | 17.06.2022

Metropoliitta Arsenin ja ikonimaalari Jyrki Poudan monivuotinen työ Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkon seinämaalausten parissa jatkuu tänä kesänä.

Maalaustelineet paikoillaan kirkossa

Mikkelissä sijaitsevassa Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkossa on taas pystytetty maalaustelineet. Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja ikonimaalari Jyrki Pouta aloittivat maanantaina 13.6. työt uusien ikonien parissa.

– Tämän vuoden urakka on ikonostaasin suuntainen itäseinä, johon ylös maalaamme ympyröihin ristin ja neljä liturgian kirjoittajaa: Gregorios Teologin, Johannes Krysostomoksen, Basileios Suuren ja Jaakobin, Herran veljen.  Samalle seinälle ikonostaasin pohjoispuolelle maalaamme ylienkeli Gabrielin ja etelän puolelle Neitsyt Marian, eli ne muodostavat Ilosanoman, kertoo metropoliitta Arseni.

Alttarista vuonna 2019 aloitetussa suurtyössä on edetty jo kirkkosalin puolelle. Sinne on ollut alusta asti tarkoituksena sijoittaa erityisesti ylienkeli Mikaeliin liittyvistä ihmeistä ja tapahtumista kertovia ikoneita. Niitä valmistuu nyt kirkkoon kaksi.

– Tänä kesänä maalaamme kliirossin kattoon pohjoispuolelle aiheen Ylienkeli Mikael kuohuttaa Betesdan altaan veden ja eteläänpuoleiseen kattoon Ylienkeli Mikael suojelee kolme nuorukaista palavassa pätsissä.

Kuva: Hannu Pyykkönen