Luostarit toivottavat taas kesän kulkijat tervetulleiksi

Ajankohtaista | 01.06.2022

Kesäkuukaudet tuovat aina Valamossa ja Lintulassa muutoksia sekä jumalanpalveluskalenteriin että matkailijoiden palveluihin.

Valamon rantatsasouna, Pyhän Nikolaoksen tsasouna

Lintulan luostarin kartanokahvilan avautuminen on aina varma kesän merkki. Tänäkin vuonna kahvio on avannut ovensa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Sekä kahvio että luostarin matkamuistomyymälä ovat avoinna 31.8. saakka joka päivä klo 10–17. Myös majoituspalvelut ovat käytössä elokuun loppuun. Majoitusvaihtoehdoista ja hinnoista löydät lisätietoa täältä: https://www.lintulanluostari.fi/matkailupalvelut/majoitus/

Maanantaista perjantaihin Lintulan pääkirkossa toimitetaan aamupalvelus (keskiviikkoisin mahdollisuuksien mukaan liturgia) klo 6 ja iltapalvelus (ehtoopalvelus, aamupalvelus tai Jeesuksen rukous -palvelus) klo 18. Lauantaisin ja sunnuntaisin toimitetaan liturgia klo 8, lauantaisin vigilia klo 18 ja sunnuntaisin ehtoopalvelus ja akatistos klo 18.

Valamon luostarin matkailupalvelut ovat kesäaikaan kattavimmillaan. Luostarin vastaanotto, muistoesinemyymälä ja viinimyymälä palvelevat joka päivä klo 9–20. Kahvila-ravintola Trapesa on avoinna päivittäin klo 7.30–21, noutopöytä on tarjolla aina klo 11–19. Valamon viinitupa on avoinna koko kesän joka päivä klo 18–23. Näyttely- ja museotilat ovat avoinna pe-la klo 10–17, sunnuntaisin ja juhlapäivinä klo 12-17. Kesänäyttelynä jatkaa Laatokan Valamon maisemia venäläisten mestareiden maalauksina esittelevä Taivaallinen maisema -näyttely. Kirjasto on avoinna maanantaista lauantaihin klo 12–15. Lisätietoa Valamon matkailupalveluista: https://valamo.fi/vierailut

Valamon pääkirkko on kesällä avoinna jumalanpalvelusten yhteydessä ja sen lisäksi maanantaista lauantaihin klo 10–17 sekä sunnuntaisin ja kirkollisina juhlapäivinä klo 12–17. 

Maanantaista perjantaihin luostarissa toimitetaan aamupalvelus klo 6, tiistaisin ja torstaisin myös liturgia noin klo 7 alkaen. Ehtoopalvelus toimitetaan viikolla klo 18. Lauantaisin kirkossa toimitetaan aamupalvelus ja liturgia klo 6 alkaen ja vigilia klo 18. Sunnuntaiaamuisin liturgia alkaa kello 9 ja ehtoopalveluksen, kolmikanonin ja akatistoksen yhdistelmä klo 18. Perjantai-illan ehtoopalvelus ja lauantaiaamun aamupalvelus ja liturgia toimitetaan luostarin Vanhassa kirkossa 17.6.–20.8. välisenä aikana. 

Moleben eli rukouspalvelus toimitetaan 17.6.–15.8. maanantaista perjantaihin klo 12 pääkirkossa ja lauantaisin sekä sunnuntaisin klo 12 Vanhassa kirkossa. 

Kuva: Martinus Markoff