Praasniekkamatka Obinitsaan

Ajankohtaista | 09.05.2022

Viron Ortodoksien Sõbrad ry:n järjestämälle matkalle on vielä paikkoja vapaana – ilmoittaudu 16.6. mennessä.

Viron Setomaalla sijaitseva Obinitsan Kristuksen kirkastumisen kirkko on monille suomalaisillekin pyhiinvaeltaneille tuttu pyhäkkö. Erityisen rakas se on Taipaleen seurakuntalaisille, sillä kyseessä on Taipaleen ystävyysseurakunta. 

Kirkko täyttää tänä vuonna seitsemänkymmentä vuotta. Juhlapraasniekkaa vietetään 18.–19. elokuuta. Viron Ortodoksien Sõbrad ry järjestää ryhmämatkan praasniekkaan. Bussin kyytiin pääsee joko Pohjois-Karjalasta tai Helsingistä. Lähtö on keskiviikkona 17.8. ja paluu 20.8.2022. Matkalaisilla on oma bussi mukana koko matkan ajan.

Jumalanpalvelusten lisäksi matka tarjoaa tilaisuuden tutustua myös setokulttuuriin. Matkanjohtajana toimii Anna-Kaisa Miinalainen ja matkapappina isä Simo Haavisto Nurmeksesta. Matkakanttoriksi lähtee  kanttori Kaisa Potkonen Taipaleelta.

Matkalle otetaan 35 henkilöä ja paikkoja on vielä jäljellä. llmoittautumisia otetaan vastaan 16.6. asti ja lähtijöille lähetetään matkakirje kesäkuussa. 

Matkan hinta on 300 euroa. Hintaan sisältyvät matkat, majoitus Võrussa hotelli Georgissa, ensimmäisen illan ruokailu sekä ohjelma. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Anna-Kaisa Miinalainen (050 341 9508 tai vos.ry1@gmail.com).

Viron Ortodoksien Sõbrad ry:n (VOS) juuret ulottuvat 90-luvun loppuun, jolloin perustettiin Viron ystävyysseura ry:n (VYS) Pohjois-Karjalan alaosasto. VOS irtaantui siitä erilliseksi yhdistykseksi 2000-luvun alussa.

Yhdistyksen tarkoituksena on luoda siltaa suomalaisten ja setukaisten välille. Ystäväyhdistyksellä on noin 70 jäsentä eri puolilla Suomea. 

Praasniekkamatkojen lisäksi toimintaan sisältyvät esimerkiksi Martinpäivän tapaamiset syksyisin, virolaisten ystävien Suomen vierailujen mahdollistaminen sekä kurssitoiminta. Lisäksi yhdistys jakaa vuosittain esimerkiksi diakoniatyöhön ohjattuja avustuksia.