Ortodoksisen uskonnon stipendinsaajat valittu

Ajankohtaista | 09.05.2022

Stipendit ja kunniakirjat toimitetaan palkittaville oppilaille koulujen kanslioiden kautta.

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:llä oli tänäkin keväänä avoinna valtakunnallinen stipendihaku, jossa opettajat saattoivat hakea stipendejä ortodoksisen uskonnon opiskelussa kunnostautuneille oppilailleen. Haku oli tuttuun tapaan suunnattu kouluasteensa päättäville oppilaille.

Jaossa oli 21 rahastipendiä sekä kunniamainintoja. Hakemuksia tuli runsaasti ja jokaisen hiippakunnan alueelta. Stipenditoimikuntaan kuuluivat opettaja Annika Jonninen Suomen Ortodoksisten Opettajien Liitosta sekä Ortodoksisten nuorten liiton edustajina opettaja, johtokunnan jäsen Aleksandra Heikkinen ja toiminnanjohtaja, opettaja Maria Kauppila.

– Oli ilo saada lukea opettajien hakemuksia. Tästä näyttää tulleen jo vakiinut kevätkäytäntö, jonka monet opettajat ovat jo löytäneet, iloitsivat raatilaiset.

Raati haluaa osoittaa lämpimät kiitoksensa kaikille opettajille, jotka jaksoivat kirjoittaa osin laajojakin kuvauksia stipendin ansainneista oppilaista – myös sellaisista, joiden kohdalla koulumenestys ei ole itsestäänselvyys.

– Kiitos myös opettajien puolesta Ortodoksisten nuorten liitolle, että tälläkin tavalla tuetaan ortodoksisen uskonnon oppilaita, kiittelee Annika Jonninen.

Maria Kauppila uskoo, että kun koulun kevätjuhlassa mainitaan ortodoksisen uskonnon stipendin saamisesta, niin se muistuttaa kaikkia läsnäolevia kirkostamme.

– Toivottavasti se tuntuu myös lämpimänä läikähdyksenä kaikkien paikalla olevien ortodoksien rintapielessä, pohdiskelee Maria Kauppila.

Kolme stipendiä myönnettiin lukion päättöluokan oppilaille, 10 perusopetuksen 9. vuosiluokan oppilaille ja 8 stipendiä perusopetuksen 6. vuosiluokan oppilaille. Maantieteellisesti stipendit jakaantuivat seuraavasti: lukiolaisten stipendit Joensuuhun ja Kuopioon, yläkoulun stipendit Akaaseen, Espooseen, Joensuuhun, Kotkaan, Mikkeliin, Nilsiään ja Vihtavuoreen sekä alakoulun stipendit Helsinkiin, Joensuuhun, Kangasniemelle, Kontiolahdelle, Kotkaan, Riihimäelle, Rovaniemelle ja Tervakoskelle. Lisäksi annettiin kunniamainintoja eri puolille Suomea.

Stipendit ja kunniakirjat toimitetaan palkittaville oppilaille koulujen kanslioiden kautta.

Monia armorikkaita vuosia palkittaville oppilaille, heidän läheisilleen ja uskonnonopettajilleen sekä kaikkien koulujen henkilökuntaan kuuluville!