Suomen Partiolaisten ja ortodoksisen kirkon yhteistyösopimus päivitettiin

Ajankohtaista | 06.05.2022

Arkkipiispa Leo allekirjoitti uuden sopimuksen perjantaina 6. toukokuuta.

Arkkipiispa Leo allekirjoitustilaisuudessa

Suomen Partiolaiset –  Finlands Scouter  ry ja Suomen  ortodoksinen kirkko ovat tehneet pitkään hyvää yhteistyötä. Nyt osapuolten välille on tehty uusi yhteistyösopimus, jonka arkkipiispa Leo allekirjoitti Helsingissä perjantaina 6. toukokuuta.

Allekirjoitustilaisuuden yhteydessä Suomen Partiolaiset ry:n edustajat kertoivat toiminnastaan ja kuulivat kirkkomme kuulumisista. Tapaamisessa keskusteltiin myös Ukrainan tilanteesta ja ukrainalaispakolaisten auttamisesta.

Partion peruskirjan mukaan partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioon ottaen. Partiokasvatuksen tavoitteena on, että partiolainen rakentaa katsomuksellista identiteettiään, etsii elämän totuutta ja elää sitä todeksi.

– Haluamme partion kasvatuksessa antaa toimintaamme osallistuville työkaluja kasvaa katsomuksessaan. Uskonnollisten yhteisöjen osaaminen katsomuskasvatuksessa on tärkeää tässä onnistumisen kannalta ja siksi olemme iloisia yhteistyöstä ortodoksisen kirkon kanssa. Kiitämme ortodoksista kirkkoa hyvästä yhteistyöstä katsomusohjelman järjestämisestä viime kesän Johtajatulilla sekä tulevan kesän suurleiri Kajolla, kertoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero

Partiotoiminta on kaikille avointa ja katsomusten moninaisuuden huomioiminen on toiminnassa tärkeää. Ortodoksinen seurakunta on neljän lippukunnan taustayhteisö. Nämä lippukunnat tarjoavat toiminnassaan ortodoksisen uskon mukaista katsomuskasvatusta ja saavat tukea paikallisilta seurakunnilta. 

– Toivomme, että päivitetyn yhteistyösopimuksen myötä meidän kirkkomme jäsenet, erityisesti lapset ja nuoret, löytäisivät partiotoiminnan. Me Kirkkona haluamme olla läsnä partiotoiminnassa ja toivottaa Jumalan siunausta ihmistenväliseen kulttuurien rajat ylittävään kanssakäymiseen, totesi arkkipiispa Leo.

Suomen Partiolaisten tulevan kesän odotetuin tapahtuma on Hämeenlinnassa 15.–23.7. järjestettävä suurleiri Kajo, jolle saapuu yli 10 000 partiolaista – heistä tuhatkunta ulkomailta. Leirikirkossa toimitetaan myös liturgiajumalanpalvelus. 

Kuvassa arkkipiispa Leo ja Suomen Partiolaiset ry:n puheenjohtaja Siiri Somerkero (vasemmalla) ja toiminnanjohtaja Kaisa Leikola. Kuva: Vlada Wahlstén.