Kirkon työntekijät taas mukana Kilometrikisassa

Ajankohtaista | 27.04.2022

Työmatka- ja vapaa-ajan pyöräilyyn kannustava leikkimielinen kisa käynnistyy jälleen vappuna.

Polkupyöriä järven rannassa

Kirkon työntekijöillä on jo vuosia ollut yhteinen joukkue maan tunnetuimmassa pyöräilykampanjassa, Kilometrikisassa. Pyöräilykuntien verkosto ry:n järjestämällä kisalla pyritään kannustamaan ihmisiä erityisesti työmatkapyöräilyn pariin. Samalla levitetään tietoa pyöräilyn monista terveyteen ja työhyvinvointiin liittyvistä hyödyistä.

Joukkueen jäsenet kirjaavat kisaan sekä työ- että vapaa-ajalla poljetut ja myös sähköpyörällä ajetut kilometrit. Kisan päättyessä 22.9. selviävät sekä eri kilpailusarjojen voittajat että jokaisen joukkueen säästämän polttoaineen ja hiilidioksidin määrä. 

Viime vuonna kirkon joukkue Pyörällä praasniekoille ajoi yhteensä 9 154 kilometriä ja säästi 640 litraa polttoainetta. Hiilidioksidia säästyi 1600 kg. 

Hiilidioksidin säästö lasketaan kaavalla, jonka mukaan pyöräilijä säästää 0,07 litraa bensaa per ajamansa kilometri verrattuna saman matkan ajamiseen autolla. Yhden bensalitran palaminen tuottaa 2,5 kg hiilidioksidia. Tulos on luonnollisesti vain suuntaa-antava, koska bensankulutukseen vaikuttavat monet muuttuvat tekijät. 

Kirkon keskushallinnon ja seurakuntien työntekijät ovat saaneet sisäisessä tiedotteessa ohjeet joukkueeseen rekisteröitymistä varten. Jos kirjautumisessa on ongelmia, joukkueen kapteeni, vahtimestari Tuomas Lempinen, auttaa mielellään. 

Joko tänä kesänä saadaan joukkueella 10 000 ajokilometriä täyteen?