Striimattu konsertti: Rahmaninovin Vigilia 28.1.

Ajankohtaista | 26.01.2022

Sibelius-Akatemian kuoronjohdon luokka ja Sibelius-Akatemian vokaaliyhtye avustajineen laulavat teoksen Uspenskin katedraalissa kello 19. 

Sibelius-Akatemian kuoronjohdon luokka ja Sibelius-Akatemian vokaaliyhtye avustajineen laulavat perjantaina 28.1. kello 19 Uspenskin katedraalissa Sergei Rahmaninovin Vigilia-teoksen. Konserttia voi seurata suorana lähetyksenä Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube -kanavalta ja tältä sivulta.

Rahmaninovin Vigilia on paitsi ortodoksisen kirkkomusiikin merkkiteos myös paljon laulettu kuoroteos ns. maallisten kuorojen parissa. Nyt toteutuvassa yhteistyöhankkeessa Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professori Nils Schweckendiek on ohjannut opiskelijoita kuoronjohtamisessa ja teoksen musiikillisissa rakenteissa. Uspenskin katedraalin kanttori ja ortodoksisen kirkkomusiikin yliopisto-opettaja Varvara Merras-Häyrynen on puolestaan kertonut teoksen taustasta ja yhteydestä ortodoksiseen liturgiseen perinteeseen sekä ohjannut kirkkoslaavin ääntämistä. 

Konsertin piti toteutua jo keväällä 2020, mutta se jouduttiin silloin koronaepidemian vuoksi siirtämään myöhempään ajankohtaan. Nytkin peruuntumisen mahdollisuus oli olemassa, mutta Sibelius-Akatemia linjasi kevätlukukauden opetuksen alkavan normaalisti kaikin mahdollisin turvatoimin (FFP2-maskit, kotitestit, turvavälit) ja taiteellisen toiminnan jatkuvan ilman yleisöä. Kun vielä seurakunta oli valmis konsertin striimaamiseen DigitalPalola Oy:n avulla, laaja yleisö pääsee nyt nauttimaan Rahmaninovin upeista sävelistä autenttisessa ympäristössä.