Oulun hiippakunnan koronatiimi kokoontui

Ajankohtaista | 01.12.2021

Epidemiatilanne heikkenee, mutta kirkot pysyvät avoinna - seurakunnat vastaavat ohjeistuksesta itsenäisesti viranomaisohjeita seuraten.

Oulun hiippakunnan koronatiimi kokoontui metropoliitta Elian johdolla etäyhteyksin 1.12. päivittämään ohjeistusta koronatilanteen pahentuessa koko maassa. Oulun hiippakunta on maantieteellisesti laaja alue ja paikalliset erot koronan ilmaantuvuudessa ovat suuret. Koronatiimi on yksimielinen siinä, ettei yhtä ja yhtenäistä koko hiippakuntaa koskevaa ohjeistusta näin ollen voida antaa.

Yhteisesti kuitenkin sovittiin, että kirkot ovat edelleen avoinna ja jumalanpalveluksia toimitetaan niissä etukäteen ilmoitettujen suunnitelmien mukaan. Kasvomaskien käyttämistä suositellaan vahvasti kaikessa seurakunnan toiminnassa huomioiden turvavälit ja hyvä käsihygienia. Papisto ja kanttorit näyttävät tässä myös esimerkkiä erityisesti jumalanpalveluksia toimittaessaan.

Seurakuntien työntekijät kirkkoherrojen johdolla seuraavat oman alueensa tilannetta ja AVI:n päätöksiä sekä tekevät niiden pohjalta itsenäisiä ohjeistuksia. Jos tilanne sitä vaatii, voidaan alueellisia muutoksia tehdä hyvinkin nopeasti. Seurakuntien tarkemmat ohjeistukset sekä tieto mahdollisista kokoontumisrajoituksista löytyvät kunkin seurakunnan omista tiedotuskanavista (internet- ja Facebook-sivut). Seurakuntien työntekijät antavat lisätietoja tarvittaessa.

Koronapassia ei voida vaatia jumalanpalveluksissa. Hiippakunnan koronatiimi kannustaa seurakuntalaisia vahvasti ottamaan koronarokotuksensa. Tähän myös kannustaa metropoliitta Elia viitaten oman patriarkkamme Bartolomeoksen kehotukseen rokotusten suhteen pandemian taltuttamiseksi.

Koronatiimi haluaa kuitenkin kannustaa seurakuntalaisia osallistumaan jumalanpalveluksiin ja muistuttaa ettei sairaana pidä tulla kirkkoon.