IKONI & kulttuuri -lehti ilmestyy jälleen

Ajankohtaista | 30.11.2021

Vuoden julkaisematta ollutta lehteä kustantaa nyt Suomen ikonimaalarit ry.

Uuden numeron kansikuva

Vuonna 1998 perustetun Ikonimaalari -lehden perillinen, IKONI & kulttuuri, ilmestyi kolmesti vuosina 2019–2020 Valamon luostarin kustantamana. Edeltäjäänsä monipuolisempi julkaisu ei lähtenyt kuitenkaan lentoon ja kustannussopimus päättyi.

Lehden julkaisija, Suomen ikonimaalarit ry, ei kuitenkaan tehnyt missään vaiheessa päätöstä lehden lakkauttamisesta. Nyt lehdestä on ilmestynyt vuoden tauon jälkeen ensimmäinen uuden päätoimittajan kätilöimä numero. Kustantajaksi on vaihtunut lehteä julkaiseva yhdistys.

– Nyt ilmestynyt lehti on uusi alku. Lehden nimi on otettu siinä huomioon sananmukaisesti. Mukana on siis sekä ikonimaalareille suunnattua virallisen opetusohjelman mukaista asiaa että laajempaa yleisöä puhuttelevia kulttuuriartikkeleita. Lehti on siis tarkoitettu kaikille ikoneista ja kulttuurista kiinnostuneille ja lähestymistapamme on ekumeeninen, kertoo Suomen ikonimaalarit r.y:n puheenjohtaja ja lehden päätoimittaja Terttu-Elina Kalaja.

Tietoiskumaista opetusta edustavat ensimmäisessä numerossa ohjeet ikonilaudan pohjustamiseen ja maalattavan ikonin mallin valitsemiseen. Kulttuuripuolella kerrotaan esimerkiksi hunajasta ja mehiläistarhauksesta sekä Repinin taiteesta.

52-sivuisen lehden on tarkoitus ilmestyä kahdesti vuodessa. Seuraava numero ilmestyy huhtikuussa ja se käsittelee piirtämistä.

Suomen ikonimaalarit ry:n jäsenille lehden hinta on 16 euroa, muille numeron hinta on 19 euroa. Yhdistys ottaa vastaan myös kestotilauksia.

Tilaukset ja tiedustelut: info.suomenikonimaalarit@gmail.com tai tekstiviesti / whatsapp-viesti numeroon 050 564 3314. Tilaukseen tulee liittää nimi, osoite, puhelinnumero, mahdollinen sähköpostiosoite ja tilauksen kappalemäärä.