Kirkolliskokouksen stuerttihaku avoinna 15.10. saakka

Ajankohtaista | 08.10.2021

Vielä ehdit hakea! Tehtävään valitaan kaksi 15–24 -vuotiasta jokaisesta hiippakunnasta.

Kirkolliskokouksen täysistunto

Kirkollishallitus päätti keväällä 2018 varata vuoden 2018 kirkolliskokouksesta alkaen kuudelle 15–24-vuotiaalle nuorelle mahdollisuuden osallistua kirkolliskokoukseen stuertteina eli kokousavustajina.

Käytäntö osoittautui hyvin toimivaksi vuosien 2018 ja 2019 kirkolliskokouksissa. Vuonna 2020 kirkolliskokous toteutui koronapandemian vuoksi etäyhteyksin, eikä stuerttihakua käynnistetty.

Tulevana syksynä kirkolliskokous on kuitenkin suunniteltu järjestettäväksi perinteiseen tapaan Valamon luostarissa 22.–25.11.2021. Myös stuerttitehtäviin on jälleen mahdollista hakeutua.

Stuerttien tärkein tehtävä on tutustua kirkolliskokouksen työskentelyyn täysistuntoja seuraamalla. Stuertit huolehtivat kokouksen ajan myös normaaleista kokousavustajan tehtävistä – esimerkiksi monistamisesta, kokoustilojen siistimisestä, valokuvauksesta, teknisestä avustamisesta ja materiaalin jakelusta.

Stuerttipaikat ovat hiippakuntakohtaisia, eli kokoukseen voi osallistua kaksi stuerttia jokaisesta hiippakunnasta.

Tehtävästä kiinnostuneiden tulee ilmoittautua sähköpostitse kirkollishallituksen postiin (kirkollishallitus@ort.fi) 15.10.2021 mennessä. Viestistä tulee käydä ilmi hakijan ikä ja kotiseurakunta sekä perustelut sille, miksi hakija olisi sopiva kyseiseen tehtävään. Hakija voi myös kertoa vapaasti omasta suhteestaan kirkkoon ja kotiseurakuntaan.

Tehtävästä ei makseta palkkaa, mutta oma seurakunta huolehtii nuorten matkakuluista ja kirkko tarjoaa heille täyden ylöspidon kokouksen aikana.

Stuertit ovat paikalla Valamon luostarissa koko kirkolliskokouksen ajan. Kauempaa matkustaville voidaan varata majoitus jo sunnuntaista 21.11. lähtien.