Uskontojen rauhankävelyt Helsingissä, Oulussa ja Turussa 23.9.

Ajankohtaista | 20.09.2021

USKOT-foorumin järjestämien tapahtumien teemaksi on valittu tänä syksynä ilmastoteot.

USKOT-foorumi kutsuu jälleen kaikkia eri uskontokuntiin kuuluvia ihmisiä kävelemään rauhan puolesta. Tapahtuma järjestetään tällä kertaa YK:n rauhanviikolla ja sillä juhlistetaan samalla USKOT-foorumin 10-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma järjestetään Helsingin lisäksi samanaikaisesti myös Oulussa ja Turussa.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa ja turvallisuutta Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Se on viesti siitä, että erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme.

Tänä vuonna nostetaan esiin, että ympäristön ja luonnon kunnioittaminen on kaikkia uskontoja yhdistävä tekijä ja ilmastonmuutoksen torjuminen on kaikkien yhteinen asia. Pysähtymispisteissä kuullaankin puheenvuoroja uskontojen roolista ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä.

Kävelylle lähdetään kaikissa kolmessa kaupungissa torstaina 23.9. kello 17.

Helsingissä lähtöpiste on juutalaisen seurakunnan synagogalla (Malminkatu 26). Matkalla pysähdytään Islamilaisen Yhdyskunnan moskeijalla (Lönnrotinkatu 22), josta matka jatkuu Tuomiokirkkoseurakunnan Vanhan kirkon portaille (Lönnrotinkatu 6). Puhujina mukana USKOT-foorumin varapuheenjohtaja, piispa Kaisamari Hintikka, kansanedustaja Suldaan Said Ahmed, Suomen YK-Nuorten Nuoret ja rauha -koordinaattori Camilla Ojala ja Suomen YK-Nuorten Agenda 2030 -koordinaattori Karoliina Vaakanainen.

Oulussa kävely alkaa kauppatorin Toripolliisi-patsaalta. Puheita pitävät Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Abdul Mannan, Oulun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Marko Patronen sekä Oulun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Niilo Pesonen.

Turussa lähdetään liikkeelle Puolalanpuistosta. Sieltä reitti kulkee Turun ortodoksisen kirkon, Turun juutalaisen seurakunnan synagogan ja Turun Islamilaisen Yhdyskunnan moskeijan kautta Turun tuomiokirkolle. Pysähdyspaikoille jätetään USKOT-foorumin laatima rauhantervehdys.