Kirkollisen arabian verkkokurssi alkamassa

Ajankohtaista | 06.09.2021

Kurssilla opiskellaan mm. ortodoksisen jumalanpalveluksen sanastoa sekä jumalanpalvelustekstien käyttöä translitteroituina.

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry järjestää yhdessä Helsingin ortodoksisen seurakunnan kanssa ja Opintokeskus Siviksen tuella kirkollisen arabian verkkokurssin. Kurssi kokoontuu 26.9. alkaen verkossa sunnuntaisin klo 18, yhteensä 12 kertaa. Kurssi on alle 29-vuotiaille maksuton, muille hinta on 25€.

Kurssilla harjoitellaan opettaja Shadi Tradin johdolla arabian keskustelukieltä aloittelijalle, ortodoksisen jumalanpalveluksen sanastoa sekä jumalanpalvelustekstien käyttöä translitteroituina.

– Arabia on yksi uusista kielistä kirkkomme jäsenten piirissä. Maahamme ja kirkkoomme on jo parinkymmenen vuoden ajan saapunut kristittyjä kaikista Lähi-Idän maista ja kirkoista, jotka ovat joko oman kirkkomme kanssa kanonisessa yhteydessä (oma patriarkaattimme sekä Antiokian, Aleksandrian ja Jerusalemin patriarkaatit) tai lähellä sitä (Koptilainen kirkko, Syyrialais-ortodoksinen kirkko, Armenian apostolinen kirkko ja Assyrialais-ortodoksinen kirkko). Heidän lisäkseen erityisesti vuonna 2015 saapuneiden joukosta jotkut ovat islamilaisesta taustasta tulleet katekumeeniopetukseen ja saaneet kasteen kirkoissamme, kertoo rovasti Heikki Huttunen.

Lähi-Idän ortodoksit – sekä bysanttilaisesta että orientaalisista traditioista – kokevat ortodoksisen jumalanpalveluksen omakseen ja tuntevat tavallisesti kirkon opetuksen todella hyvin.

– Heidän mukanaolonsa vahvistaa kirkkoamme. Ensi vaiheessa monet Lähi-Idästä tulevat eivät edes tiedä, että myös ortodoksinen kirkko elää ja toimii Suomessa. Tätä taustaa vasten on tärkeää, että kirkkomme papiston, työntekijöiden ja vapaaehtoistoimijoiden keskuudessa kiinnostutaan arabian kielestä ja opetellaan sitä, toteaa isä Heikki.

Ilmoittautumiset viimeistään 22.9. osoitteessa: onl.fi/tapahtumat