Kanta- ja Päijät-Häme avautuvat viimeisinä

Ajankohtaista | 01.06.2021

Kaikkialla muualla kirkkokansa voi osallistua jumalanpalveluksiin pyhäkkökohtaisin rajoituksin.

Koronaepidemia ei ole vielä ohi, mutta kesä alkaa jo selvästi viime kesää valoisammissa merkeissä. Ikääntynein väestö on jo rokotettu ja maskien käyttökin sujuu rutiinilla. Toisin kuin viime kesänä, tänä kesänä praasniekkoja ja perhejuhlia päästäänkin viettämään myös sisätiloissa. Myös erilaiset toimintapiirit voivat jälleen kokoontua riittävän väljissä tiloissa.

Ainoan poikkeuksen muodostavat Kanta- ja Päijät-Häme, joilla epidemia ei ole vielä osoittanut riittäviä laatumisen merkkejä. Palvelukset toimitetaan molemmilla alueilla suljetuin ovin 15.6. saakka, eikä muutakaan ihmisiä yhteen kokoavaa toimintaa järjestetä.

Kaikista rajoituksista ei kuitenkaan päästä vielä eroon. Jokaiselle pyhäkölle on määritelty pyhäkkökohtainen osallistujamäärärajoitus, jolla varmistetaan riittävien turvavälien säilyminen jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten aikana. Seurakunnilta vaaditaan siis edelleen erityisjärjestelyjä esimerkiksi suurempien praasniekkojen kohdalla.

Myös kirkkokansa voi kantaa vastuuta yhteisestä turvallisuudesta käyttämällä kaikissaa kokoontumisissa maskeja ja huolehtimalla turvavälien lisäksi hyvästä käsi-, yskimis- ja aivastushygieniasta.