Uudet kirkonkellot Lintulaan

Ajankohtaista | 12.05.2021

Lahjoituksena saadut kellot siunataan helluntaina ja nostetaan luostarin pääkirkon kellotorniin kesäkuun puolivälissä.

Kellosarja luostarin pihalla

Lintulan luostari on saanut lahjoituksena uudet kirkonkellot. Kelloja on kuusi ja ne on valettu Anisimovin kellovalimossa Voronežissa maaliskuussa 2021. Kellot tuotiin maahan tiistaina 11. toukokuuta, ja Lintulaan ne saapuivat 12. toukokuuta.

Suurimmassa kirkonkellossa on suomenkielinen teksti: ”Tämä kello on valettu Jumalan kunniaksi Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostarin kirkkoa varten vuonna 2021 metropoliitta Arsenin ollessa hiippakunnan piispana.” Kellon ikoniaiheita ovat Pyhä Kolminaisuus, Kristuksen Ylösnousemus, Risti ja Jumalansynnyttäjän suojelus.

Muiden kellojen ikoniaiheet ovat Jumalansynnyttäjän Ennusmerkki-ikoni, joka on Lintulan kirkon alttari-ikoni, Johannes Kronstadtilainen, Serafim Sarovilainen, ylienkeli Mikael ja suurmarttyyri Marina.

Toiseksi suurimman kellon tekstissä kerrotaan: ”Nämä kellot ovat lahjoittaneet Jumalan palvelijat Svetlana ja Vadim.

Kirkonkellot nostetaan kellotorniin vanhojen kellojen tilalle kesäkuussa. Osa vanhoista kirkonkelloista jatkaa elämäänsä Janakkalan Lintuvuoressa, jonne ne siirtyvät lahjoituksena Lintulasta.

Igumenia Mikaela ja sisaristo kiittävät sydämellisesti kirkonkellojen lahjoittajia Svetlana ja Vadim Grjaznovia arvokkaasta lahjoituksesta ja kirkonkellojen kuljetuksen ja maahantuonnin järjestämisestä. Kiitämme myös arkkipiispa Leoa Venäjän tulliviranomaisten vaatiman todistuksen kirjoittamisesta ja metropoliitta Arsenia kellohankkeen siunaamisesta.

Kirkonkellot siunataan Lintulan luostarin temppelijuhlana helluntaina 23. toukokuuta. Kellotorniin nostaminen tapahtuu kesäkuun puolenvälin aikoihin.

Teksti: Nunna Ksenia
Kuva: Lintulan luostari