Kirkot avautuvat myös Oulun hiippakunnassa

Ajankohtaista | 12.05.2021

Käytännöt vaihtelevat alueittain, mutta jumalanpalveluksiin pääsee helatorstaista lähtien kaikissa seurakunnissa.

Oulun hiippakunnassa laaditaan parhaillaan suunnitelmaa siitä, miten koronarajoituksia puretaan kesäkuun alusta alkaen. Siihen saakka hiippakunnassa ovat voimassa seuraavat ohjeet:

Tampereen seurakunnassa Tampereen Pyhän Aleksanteri Nevskin ja Pyhän Nikolaoksen kirkkoon otetaan ilmoittautumisella 40 henkilöä, jotta turvavälit saadaan pidettyä. Vain helatorstain liturgiaan ja sunnuntailiturgioihin tarvitsee ilmoittautua. Ilmoittautumiset Tampereen kirkon vahtimestarille. Vaasassa Pyhän Nikolaoksen kirkkoon otetaan maksimissaan 30 henkilöä ilman ilmoittautumista.

Oulun seurakunnassa Pyhän Kolminaisuuden katedraalin liturgiaan helatorstaina sekä sunnuntailiturgioihin voi osallistua vuorollaan enintään 10 seurakuntalaista ilmoittautumalla toimittavalle papille. Jos kyseinen liturgia on täynnä, tarjotaan mahdollisuus osallistua johonkin seuraavaan liturgiaan. Liturgian jälkeiseen ehtoollisrukoushetkeen pääsevät osallistumaan kaikki ilmoittautumalla myös toimittavalle papille.

Oulun katedraalissa myös arkipäivien ehtoo- ja aamupalvelukset toimitetaan avoimin ovin 10 hengen rajoituksella. Näin ollen katedraali ei ole enää erikseen avoinna torstaisin ja lauantaisin.

Lapin seurakunnan kirkoissa ja Rovaniemellä Petsamo-salissa toimitettaviin jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua niin monta henkilöä kuin kahden metrin turvavälien puitteissa on mahdollista. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnallisissa tilaisuuksissa henkilökunta antaa tarkempia ohjeita.

Kajaanin seurakunnassa pääsee Helatorstain liturgiaan Kajaanin Kristuksen kirkastumisen kirkossa osallistumaan ilman ilmoittautumista enintään 30 henkilöä turvaväleillä.

Kaikissa seurakunnissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttämistä jumalanpalveluksissa. Tarkemmat tiedot jumalanpalveluksista ja yhteystiedot mahdollista ilmoittautumista varten löytyvät seurakuntien omilta nettisivuilta.

Teksti: Artturi Hirvonen