Museoassistentin toimi avoinna kirkkomuseo RIISAssa

Avoimet työpaikat | 09.03.2021

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo RIISA hakee asiakaspalvelusta vastaavaa museoassistenttia toistaiseksi voimassa olevaan toimeen 1.5.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Kuopiossa sijaitseva RIISA on maakunnallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä erikoismuseo, jolla on kansallinen kulttuuritehtävä. Museo vastaa Suomen ortodoksisen kirkon aineellisen, aineettoman ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentamisesta, säilyttämisestä, esilläpidosta, tutkimisesta ja tulkitsemisesta. RIISAa hallinnoi ja ylläpitää Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiö.

RIISA on aktiivinen kulttuuritoimija, joka tarjoaa Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyn ja erikoisnäyttelyiden lisäksi erilaisia tapahtumia kaikenikäisille museovieraille sekä monipuolista kulttuurikasvatusta päiväkodeille ja kouluille.

Säätiön hallussa ja omistuksessa olevat kokoelmat koostuvat Laatokan Valamon luostarin Muinaismuistokokoelman sekä Karjalasta ja Petsamosta evakuoitujen luostareiden ja seurakuntien aineistosta, yksityisten ja yhteisöjen lahjoituksista, talletuksista ja kokoelma-ostoista. Kokoelmiin kuuluu ikoneita, sakraaliesineitä, tekstiilejä, valokuvia, käsikirjoituksia, vanhoja käsikirjoja ja keisareiden luostareille tekemiä lahjoituksia. Kokoelmien vanhimmat esineet ajoittuvat 1100-luvulle.

Museoassistentti

Museoassistentti vastaa RIISAn museon asiakaspalvelu- ja opastustehtävistä. Tehtäviin kuuluu asiakaspalvelun taloushallinto sekä Museokauppa Pikku-Bysantin tuotteistaminen, kehittäminen ja nettikaupan hoitaminen. Museoassistentti hoitaa museon viestintää ja matkailumarkkinointia.

Arvostamme oma-aloitteisuutta, talous- ja tuotteistamisosaamista, asiakaspalvelutaitoja, idearikkautta, yhteistyökykyä, hyviä sosiaalisia taitoja ja kykyä toimia sosiaalisissa verkostoissa.

Kelpoisuusehtona on soveltuva tutkinto, taloushallinnon osaaminen sekä työkokemus asiakaspalvelutehtävistä. Tehtävän hoito edellyttää suomen ja englannin kielen taitoa. Muu kielitaito ja ortodoksisuuden tuntemus ovat eduksi.

RIISA noudattaa Suomen ortodoksisen kirkon työehtosopimusta, ja koeaika on 4 kuukautta. Tehtävä kuuluu vaativuusryhmään II. Vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo lähetetään 31.3.2021 mennessä osoitteeseen teresa.tontsi@riisa.fi.

Lisätietoa: johtaja Teresa Töntsi p. 040 865 0741.

Hakuaika alkaa
Hakuaika päättyy