Kirkkolaulupäivien kattaukseen laaja kirjo etäohjelmaa

Ajankohtaista | 08.03.2021

Joensuussa 28.–30.5. järjestettävää tapahtumaa voi seurata myös verkossa – etäetkot alkavat jo tiistaina 25.5.2021.

19. valtakunnalliset ortodoksiset kirkkolaulupäivät järjestetään toukokuussa Joensuussa. Tapahtuman ohjelma on nyt päivitetty kirkkolaulupäivien omalle sivustolle https://ort.fi/klp/

Tapahtuman järjestäjät ovat ahkeroineet koko talven perinteisen tapahtuman muokkaamisessa hybriditapahtumaksi. Nyt päiviin sisältyy Joensuussa toteutuvan ohjelman ja jumalanpalvelusten ohella laaja kattaus etäohjelmaa ja etätyöpajoja. Lisäksi kaikki jumalanpalvelukset ja konsertit striimataan. Viikonloppu kannattaa siis varata kirkkolaulupäiville osallistumiseen, vaikka epidemiatilanne estäisikin läsnäolon Joensuussa.

Etäosallistumismahdollisuuksien lisäksi kirkkolaulupäiväohjelmaan on lisätty uutuutena verkossa esitettävä ennakko-ohjelma.

Kirkkolaulupäivien etäetkot käynnistyvät jo tiistaina 25.5., kun toimittaja Risto Nordell haastattelee säveltäjätapaamisessa kirkkolaulupäivien teemasäveltäjä Timo Ruottista.

Keskiviikkona 26.5. on vuorossa pappismunkki Damaskinoksen kirkkomusiikkiaiheinen luento ja torstaina 27.5. Maria Takala-Roszczenko ja pappismunkki Damaskinos johdattavat kuulijoita Pyhiinvaeltajan lauluja -laulukokoelman sisältöön ja taustoihin sekä sanoin että sävelin.

Ilmoittautuminen paikan päällä tapahtuvaan ohjelmaan avautuu myöhemmin keväällä ja vain siinä laajuudessa kuin koronarajoitukset sallivat. Tästä informoidaan tarkemmin tuonnempana.