Lähetystyön kolehtipyhä (7.3.) uusintana syksyllä

Ajankohtaista | 05.03.2021

Kolehdin tuotto lahjoitetaan Nyerin hiippakunnan papeille Keniaan ehtoollislippaiden hankkimista varten.

Suuri saatto Keniassa

Filantropia ry on pyytänyt seurakuntia kantamaan kolehdin lähetystyön hyväksi suuren paaston keskellä ristinkumartamisen sunnuntaina 7.3.2021.

Koronarajoitusten vuoksi monissa seurakunnissa ei voida nyt kokoontua yhteisiin jumalanpalveluksiin ja kerätä kolehtia. Siksi kolehtikohde pidetään samana myös syksyllä, jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua kolehdin kantamiseen.

Kolehdin tuotto menee Keniaan, Nyerin hiippakuntaan. Filantropia on tukenut nuoren hiippakunnan alkutaivalta monin tavoin. Ennen pandemiaa järjestettiin ensimmäiset papiston päivät ja niitä jatketaan, kunhan koronatilanne sallii. Yksi papiston päivien aiheista tulee olemaan ehtoollinen ja katumuksen sakramentti. Suomessa kerättävän kolehdin avulla hankitaan ehtoolliskalustoa. Päivien päätteeksi jokainen pappi saa oman ehtoollislippaan avuksi työnsä jatkamiseen.

Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni ja evankeliumin tähden kadottaa, on sen pelastava.” (Mark 8:34, 35)

Kuva: Filantropia ry