Varvara Merras-Häyrynen kanttorien liiton johtoon

Ajankohtaista | 15.02.2021

Suomen ortodoksinen kanttorikuoro (SOKK) valmistautuu konsertoimaan Joensuussa 28.–30.5. järjestettävillä kirkkolaulupäivillä.

Ortodoksisten Kanttorien Liitto ry (OKL) kokoontui sunnuntaina 7.2. Joensuussa vuosikokoukseen, johon oli koronatilanteen vuoksi mahdollisuus osallistua etäyhteyksin. Kokouksessa valittiin liiton uudeksi puheenjohtajaksi Varvara Merras-Häyrynen. Lisäksi liiton hallituksessa jatkavat varapuheenjohtaja Valeria Ratilainen Joensuusta, sihteeri Eija Honkaselkä Kuopiosta sekä jäsenet Markus Hänninen Tampereelta ja Maria Mentu Mikkelistä. Kokouksessa vahvistettiin myös liiton uudistetut säännöt.

OKL on Suomen ortodoksisen kirkon kanttorien ja kanttoriksi opiskelevien yhdistys, joka järjestää jäsenilleen ammattia ja työhyvinvointia tukevaa koulutusta, edistää seurakuntien hengellistä musiikkielämää ja toimii asiantuntijana kirkkolaulua koskevissa asioissa. Liitto ylläpitää myös Suomen ortodoksista kanttorikuoroa (SOKK), jonka on määrä konsertoida Joensuun ortodoksisilla kirkkolaulupäivillä 28.–30. toukokuuta 2021.

OKL:n ja SOKK:n toimintaa voi seurata liiton omilla nettisivuilla https://ortodoksistenkanttorienliitto.wordpress.com/ sekä SOKK:n facebook-sivulla https://www.facebook.com/suomenortodoksinenkanttorikuoro.